Airfryer Kip Parmezaan

5 (1 beoordeling)

Dit recept brengt de heerlijke smaak van klassieke kip parmezaan naar je airfryer en zorgt voor knapperige, sappige kip met perfect gesmolten kaas.

  • Voorbereiding
    35 min
  • Bereiding
    50 min
  • Totaal
    1 uur 25 min
Pinterest
Airfryer Kip Parmezaan
Wist je dat kip uit de airfryer knapperig wordt zonder extra olie toe te voegen, dankzij de snelle circulatie van hete lucht die de buitenkant perfect krokant maakt?

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg knoflook en Chilivlokken toe. Bak al roerend tot de knoflook begint te sissen. Ongeveer 30 seconden.
  2. Stap 2 Voeg de tomatensaus, 2 theelepels basilicum, 1 theelepel peterselie, 0,5 theelepel oregano en 0,25 theelepel zout toe. Roer om alles goed te mengen. Laat sudderen op middelhoog vuur. Blijf af en toe roeren tot de saus is ingedikt. Ongeveer 2 minuten. Haal van het vuur en zet apart.
  3. Stap 3 Verwarm een airfryer voor op 180°C.
  4. Stap 4 Bestrooi de kip gelijkmatig met zwarte peper en de resterende 0.75 theelepel zout.
  5. Stap 5 Doe bloem in een ondiepe schaal. Klop het ei en het water samen in een aparte ondiepe schaal. Meng panko, de helft van de Parmezaanse kaas, de resterende eetlepel olie, 1 eetlepel basilicum, 1 theelepel peterselie en 1 theelepel oregano in een derde ondiepe schaal.
  6. Stap 6 Werk met 1 stuk kip tegelijk: haal de kip door de bloem en schud het overtollige eraf. Doop in het eimengsel, laat het overtollige afdrippen. Haal door het panko-mengsel, druk aan om alle kanten van de kip te bedekken. Leg de gepaneerde kip op een bord.
  7. Stap 7 Bedek de bodem van het mandje van de airfryer met bakspray. Leg de kip ongeveer 2,5 cm van elkaar af in het mandje.
  8. Stap 8 Bak gedurende 8 minuten. Draai de kip vervolgens voorzichtig om en bak tot de kip aan beide kanten goudbruin is. Nog eens ongeveer 8 minuten.
  9. Stap 9 Haal de kip uit het mandje. Verhoog de temperatuur van de airfryer tot 205°C. Bekleed het mandje met aluminiumfolie en bedek de folie met bakspray.
  10. Stap 10 Beleg de kip gelijkmatig met tomatensaus, mozzarella en de resterende Parmezaanse kaas. Doe de kip terug in het met folie beklede mandje.
  11. Stap 11 Bak op 205°C totdat de kaas volledig is gesmolten en gebruind en een vleesthermometer die in het dikste deel van de kip is gestoken 74°C aangeeft. Ongeveer 5 tot 10 minuten.
  12. Stap 12 Garneer de kip met extra peterselie en serveer.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 2318 keer bekeken
  • 7 keer bewaard
  • 18 mei 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 500 kcal
Vetten 26.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.2 g
Koolhydraten 24.7 g
waarvan suikers 3.4 g
Vezels 2.1 g
Eiwitten 41.3 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account