Italiaanse gehaktsaus met spekjes, paprika, champignons en rode pesto

(Nog geen beoordelingen)

De gebakken spekjes, rode wijn, roomkaas met kruiden en de gedroogde tomatenpesto maken deze gehaktsaus extra lekker. Aan de saus zijn nog stukjes rode paprika en champignons toegevoegd.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de spekreepjes lichtbruin, bak de uisnippers en de knoflook kort mee. Voeg het gehakt hieraan toe. Bak het gehakt lichtbruin. Doe de stukjes paprika en de champignons erbij en bak even mee. Kruid het geheel met peper, zout, gerookt paprikapoeder en oregano.
  2. Stap 2 Blus af met de wijn. Laat de wijn inkoken. Roer de tomatenpolpa, roomkaas met kruiden en de gedroogde tomaten tapenade erdoor. Roer alles goed door.
  3. Stap 3 Breng de saus aan de kook en laat de saus op een lage warmtebron plm. 30 minuten sudderen. Meng wat gehakte peterselie door de saus.

Tip

Serveer geraspte Parmezaanse kaas bij de saus.

Deze gehaktsaus is lekker over pasta en bij rijst, maar is ook erg lekker over bloemkool.

Je kunt de saus in gedeelten invriezen zodat je altijd wat paraat hebt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 424 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 17 mei 2024

Tip

Serveer geraspte Parmezaanse kaas bij de saus.

Deze gehaktsaus is lekker over pasta en bij rijst, maar is ook erg lekker over bloemkool.

Je kunt de saus in gedeelten invriezen zodat je altijd wat paraat hebt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 385 kcal
Vetten 29.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 10.1 g
Koolhydraten 11.8 g
waarvan suikers 7.2 g
Vezels 3.1 g
Eiwitten 23.7 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account