Dit recept voor beef tataki met eenvoudige ponzu saus is een geweldig Japans gerecht om met vrienden te delen. Als je van Japans eten houdt ga je hier zeker van genieten.
Hoewel beef tataki een goede bron van eiwitten is en de sous-vide bereiding met kort aanbakken vetarm is, scoort dit recept lager op gezondheid. Dit komt voornamelijk door het zeer hoge natriumgehalte, afkomstig van zowel het royaal zouten van het vlees als de grote hoeveelheid sojasaus (60ml voor 4 personen) in de ponzu saus. Een enkele portie kan hierdoor een aanzienlijk deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid natrium bevatten, wat de score drukt ondanks de positieve aspecten zoals de eiwitbron en kooktechniek.
Energie | 132 kcal |
---|---|
Vetten | 3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 3 g |
waarvan suikers | 1 g |
Vezels | g |
Eiwitten | 20 g |
Zout | 2.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept