Sous Vide Beef tataki

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor beef tataki met eenvoudige ponzu saus is een geweldig Japans gerecht om met vrienden te delen. Als je van Japans eten houdt ga je hier zeker van genieten.

  • Voorbereiding
    2 uur
  • Bereiding
    2 min
  • Totaal
    2 uur 2 min
Pinterest
Beef tataki
Wist je dat beef tataki een Japans gerecht is waarbij het rundvlees snel wordt aangebraden en daarna dun wordt gesneden, wat zorgt voor een perfecte balans tussen een knapperige buitenkant en een rauwe binnenkant?

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Vlees
  2. Saus

Bereiding

  1. Stap 1 Bestrooi het vlees royaal met zout.
  2. Stap 2 Gebruik een vacuümapparaat om de steak vacuüm te verpakken in een sous vide zak.
  3. Stap 3 Verwarm je sous vide apparaat voor op tussen de 47 graden Celsius voor rare en 56 graden Celcius voor medium.
  4. Stap 4 Dompel de vacuüm verpakte steak onder in het water en laat ongeveer 90-110 minuten verwarmen.
  5. Stap 5 Haal de steak uit het waterbad.
  6. Stap 6 Verwarm een stevige koekenpan die groot genoeg is om het vlees in zijn geheel op middelhoog vuur te verwarmen.
  7. Stap 7 Voeg 1 eetlepel plantaardige of pindaolie toe.
  8. Stap 8 Bestrooi de steak met zwarte peper naar smaak. Een mooie korst van grof gemalen peper is lekker.
  9. Stap 9 Bak de steak aan één kant ongeveer 20 seconden. Draai om en bak de andere kant gedurende 20 seconden. Herhaal aan elke kant voor in totaal ongeveer 80 seconden.
  10. Stap 10 Schroei de zijkanten ook voor ongeveer 20 seconden aan elke zijde.
  11. Stap 11 Laat 5 minuten rusten.
  12. Stap 12 Voor de saus meng je de sake en mirin in een kleine steelpan en laat het 1 minuut sudderen.
  13. Stap 13 Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door.
  14. Stap 14 Julienne het groene gedeelte van een de bosuitjes.
  15. Stap 15 Dompel de gesneden ui onder in een kleine kom met ijs en water. Roer ze een beetje rond met je vinger om ze los te maken. Laat ongeveer 20 minuten staan.
  16. Stap 16 Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  17. Stap 17 Snijd het vlees dun. Probeer zo haaks mogelijk op de draad te snijden.
  18. Stap 18 Verspreid het vlees. Garneer met dunne plakjes van het witte gedeelte van een groene ui samen met de gekrulde groene ui.
  19. Stap 19 Besprenkel met ponzu saus.
  20. Stap 20 Serveer met extra ponzu saus.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 531 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 16 mei 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 132 kcal
Vetten 3 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 3 g
waarvan suikers 1 g
Vezels g
Eiwitten 20 g
Zout 2.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account