Onze vegetarische nicht vertelde dat ze vroeger dol was op ouderwetse bietensalade met haring. Ze eet nu geen vis of vlees meer, maar de salade staat haar nog goed bij. Om haar een plezier te doen maakte ik deze vegetarische bietensalade met aardappel, appel, augurk, zilveruitjes, mierikswortel en zure room. Ze vond de salade heerlijk en wij ook.
Lekker lunchgerecht met bijvoorbeeld ciabatta of stokbrood.
Wil je er een hoofdgerecht van maken verdubbel dan de hoeveelheden.
Niet-vegetariërs kunnen aan de salade stukjes haring, uitgebakken spekblokjes of uitgelekte tonijn (uit blikje) toevoegen.
Lekker lunchgerecht met bijvoorbeeld ciabatta of stokbrood.
Wil je er een hoofdgerecht van maken verdubbel dan de hoeveelheden.
Niet-vegetariërs kunnen aan de salade stukjes haring, uitgebakken spekblokjes of uitgelekte tonijn (uit blikje) toevoegen.
Deze vegetarische bietensalade is rijk aan groenten zoals rode biet, aardappel en appel, en levert daardoor een goede bijdrage aan vezels, vitaminen en mineralen. De toevoeging van zure room zorgt voor romigheid maar ook voor wat verzadigd vet. Honing, zoetzure augurkjes en zilveruitjes voegen smaak toe, maar ook wat suiker en mogelijk zout. Desondanks is het, dankzij de overvloed aan groenten, een overwegend gezonde keuze.
Energie | 241 kcal |
---|---|
Vetten | 1.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.9 g |
Koolhydraten | 53.2 g |
waarvan suikers | 25.9 g |
Vezels | 4.6 g |
Eiwitten | 3.9 g |
Zout | 1.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept