Vegetarische rode bietensalade

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Onze vegetarische nicht vertelde dat ze vroeger dol was op ouderwetse bietensalade met haring. Ze eet nu geen vis of vlees meer, maar de salade staat haar nog goed bij. Om haar een plezier te doen maakte ik deze vegetarische bietensalade met aardappel, appel, augurk, zilveruitjes, mierikswortel en zure room. Ze vond de salade heerlijk en wij ook.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de blokjes aardappel, bietjes, appel, augurk, zilveruitjes en sjalotsnippers door elkaar.
  2. Stap 2 Roer de zure room, mierikswortel, peper, zout, honing en het grootste deel van de peterselie door elkaar en meng dit door het aardappel/bietjes-mengsel.
  3. Stap 3 Proef en voeg eventueel nog wat van de mierikswortel toe aan de salade.
  4. Stap 4 Garneer de salade met plakjes zoetzure komkommer of augurk en wat van de overgebleven peterselie.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Lekker lunchgerecht met bijvoorbeeld ciabatta of stokbrood.

Wil je er een hoofdgerecht van maken verdubbel dan de hoeveelheden.

Niet-vegetariërs kunnen aan de salade stukjes haring, uitgebakken spekblokjes of uitgelekte tonijn (uit blikje) toevoegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 526 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 16 mei 2024

Tip

Lekker lunchgerecht met bijvoorbeeld ciabatta of stokbrood.

Wil je er een hoofdgerecht van maken verdubbel dan de hoeveelheden.

Niet-vegetariërs kunnen aan de salade stukjes haring, uitgebakken spekblokjes of uitgelekte tonijn (uit blikje) toevoegen.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Overwegend gezond

Deze vegetarische bietensalade is rijk aan groenten zoals rode biet, aardappel en appel, en levert daardoor een goede bijdrage aan vezels, vitaminen en mineralen. De toevoeging van zure room zorgt voor romigheid maar ook voor wat verzadigd vet. Honing, zoetzure augurkjes en zilveruitjes voegen smaak toe, maar ook wat suiker en mogelijk zout. Desondanks is het, dankzij de overvloed aan groenten, een overwegend gezonde keuze.

Energie 241 kcal
Vetten 1.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.9 g
Koolhydraten 53.2 g
waarvan suikers 25.9 g
Vezels 4.6 g
Eiwitten 3.9 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account