Clafoutis

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit heerlijke Franse dessert zit vol met lekkers. Een eenvoudig clafoutis recept dat gebruikt maakt van een mix van bessen en amandelmeel.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    55 min
Pinterest
Clafoutis
Wist je dat clafoutis traditioneel wordt gemaakt met hele kersen die niet ontpit zijn, omdat de pitten een lichte amandelsmaak aan het dessert toevoegen tijdens het bakken?

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven op 190C/hetelucht 170C/gasstand 5. Vet een taartvorm van 23 cm in met olie of boter en verdeel de bessen over de bodem.
  2. Stap 2 Mix alle beslag ingrediënten in een blender tot een glad mengsel, giet het over de vruchten en bak 20-25 minuten tot het goudbruin en gerezen is. Serveer warm.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik gemalen walnoten of ongezouten pistachenoten in plaats van de amandelen.

Je kunt ook ander fruit gebruiken zoals bijvoorbeeld zwarte en rode bessen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 554 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 15 mei 2024

Tip

Gebruik gemalen walnoten of ongezouten pistachenoten in plaats van de amandelen.

Je kunt ook ander fruit gebruiken zoals bijvoorbeeld zwarte en rode bessen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 393 kcal
Vetten 29 g
waarvan verzadigde vetzuren 14 g
Koolhydraten 27 g
waarvan suikers 17 g
Vezels 3 g
Eiwitten 7 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account