Dit heerlijke Franse dessert zit vol met lekkers. Een eenvoudig clafoutis recept dat gebruikt maakt van een mix van bessen en amandelmeel.
Gebruik gemalen walnoten of ongezouten pistachenoten in plaats van de amandelen.
Je kunt ook ander fruit gebruiken zoals bijvoorbeeld zwarte en rode bessen.
Gebruik gemalen walnoten of ongezouten pistachenoten in plaats van de amandelen.
Je kunt ook ander fruit gebruiken zoals bijvoorbeeld zwarte en rode bessen.
Deze clafoutis scoort een 4. Hoewel de royale hoeveelheid bessen een positief element is, omdat ze vezels en vitaminen leveren, bestaat het dessert grotendeels uit calorierijke ingrediënten. Met name de suiker en slagroom dragen significant bij aan de hoeveelheid toegevoegde suikers en verzadigde vetten per portie. Het gebruik van amandelmeel is een klein pluspunt ten opzichte van enkel witte bloem, maar verandert weinig aan het feit dat dit een energierijke traktatie is die het best met mate wordt geconsumeerd.
Energie | 393 kcal |
---|---|
Vetten | 29 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 14 g |
Koolhydraten | 27 g |
waarvan suikers | 17 g |
Vezels | 3 g |
Eiwitten | 7 g |
Zout | 1.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept