Gyoza zijn Japanse, aan één kant krokant gebakken dumplings met een sappige vulling van vlees. Ze zijn gemakkelijk zelf te maken met dit recept en kunnen uitstekend ingevroren worden voor later. Serveer ze met een zelfgemaakte dipsaus voor een authentieke smaakervaring.
Experimenteren met verschillende vullingen kan erg leuk zijn, voel je vrij om te variëren met de ingrediënten.
Gyoza zijn ideaal om vooraf te maken en in te vriezen. Zo heb je altijd een snelle en heerlijke maaltijd bij de hand.
Experimenteren met verschillende vullingen kan erg leuk zijn, voel je vrij om te variëren met de ingrediënten.
Gyoza zijn ideaal om vooraf te maken en in te vriezen. Zo heb je altijd een snelle en heerlijke maaltijd bij de hand.
Dit gyoza recept scoort een 5 uit 10. Hoewel het gerecht een goede portie groenten bevat zoals groene kool, bosui en shiitake, en de kookmethode (bakken gevolgd door stomen) relatief gezond is, zijn er enkele minpunten. Het gebruik van varkensgehakt, waarvan het vetgehalte niet is gespecificeerd, kan resulteren in een hogere inname van verzadigd vet. Verder zijn de gyoza-vellen doorgaans gemaakt van geraffineerde bloem, die arm is aan vezels. Ten slotte is het natriumgehalte vrij hoog door het gebruik van zout en sojasaus in zowel de vulling als de dipsaus, wat aandacht verdient bij regelmatige consumptie.
Energie | 38 kcal |
---|---|
Vetten | 2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 3 g |
waarvan suikers | 1 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 2 g |
Zout | 0.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept