-
Stap 1
Verwijder de stronk van de groene en kool en hak deze zeer fijn.
-
Stap 2
Bestrooi de kool met 1 theelepel zout en kneed met je handen tot het zacht is.
-
Stap 3
Snijd de 2 bosuien in kleine ringen.
-
Stap 4
Verwijder de steeltjes van de shiitake en hak in kleine stukjes.
-
Stap 5
Pers de knoflookteentjes en rasp de gember samen in een klein schaaltje.
-
Stap 6
Doe nu de bosuitjes, shiitake paddenstoelen, varkensgehakt, knoflook en gember in een grote kom. Breng op smaak met de sake, sesamolie, sojasaus en peper. Kneed het geheel goed door elkaar met je handen.
-
Stap 7
Knijp het vocht ui de kool en voeg toe aan het gehaktmengsel.
-
Stap 8
Kneed het geheel weer goed door elkaar totdat alles goed is verdeeld.
-
Stap 9
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Open de gyoza vellen en bewaar ze in een vochtige theedoek, zodat de niet uitdrogen.
-
Stap 10
Bekijk
deze video om te zien hoe je de gyoza moet vouwen.
-
Stap 11
Plaats de gyoza op de bakplaat en dek af met huishoudfolie om uitdroging te voorkomen. Herhaal dit tot je alle vellen hebt gevouwen.
-
Stap 12
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag middelhoog vuur. Als de pan heet is voeg je 1 eetlepel olie toe. Als de olie heet is, plaats je de gyoza in de pan, met de platte kant naar beneden. Leg ze in een cirkelvormig patroon en laat ruimte tussen elk stuk zodat ze elkaar niet raken.
-
Stap 13
Bak tot de onderkant van de gyoza goudbruin kleurt. Ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens 4 eetlepels water toe aan de pan en dek onmiddellijk af met een deksel.
-
Stap 14
Stoom de gyoza ongeveer 3 minuten of totdat het meeste water verdampt is. Tip: Als je bevroren gyoza kookt, stoom deze dan nog 1 à 2 minuten extra.
-
Stap 15
Verwijder de deksel om het resterende water te verdampen. Druppel 1 theelepel geroosterde sesamolie rond de gyoza in de koekenpan. Bak, onafgedekt, tot de gyoza bruin en knapperig is aan de onderkant.
-
Stap 16
Plaats op een bord en herhaal het proces om de andere porties te koken.
-
Stap 17
Als je klaar bent plaats je de gyoza op een serveerbord met een kommetje dipsaus ernaast. Per bord meng je 1 eetlepel rijstazijn (ongekruid), 1 eetlepel sojasaus en de optionele la-yu (Japanse chili-olie) in een kleine kom. Genieten!
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept