Deze salade is één van mijn favorieten. De combinatie van tomaat met avocado is erg lekker. Door toevoeging van de mozzarella, basilicum-pesto en rode ui maakt het geheel nog lekkerder. Een heerlijke zomersalade als voor- of bijgerecht.
Deze keer was ik het vergeten, maar meestal voeg ik ook nog 2 eetlepels uitgelekte kappertjes toe aan deze salade.
In plaats van mozzarella is zachte geitenkaas of feta ook erg lekker.
Deze keer was ik het vergeten, maar meestal voeg ik ook nog 2 eetlepels uitgelekte kappertjes toe aan deze salade.
In plaats van mozzarella is zachte geitenkaas of feta ook erg lekker.
Deze salade krijgt een 8. Het zit boordevol verse groenten zoals kerstomaatjes en ui, en bevat gezonde vetten uit avocado en olijfolie, wat goed is voor vitaminen en mineralen. De mozzarella levert eiwitten maar ook verzadigd vet, en de pesto kan de vet- en zoutinname licht verhogen, terwijl de honing een beetje suiker toevoegt. Ondanks deze puntjes is het een voedzame en smaakvolle keuze, vooral als licht voor- of bijgerecht.
Energie | 300 kcal |
---|---|
Vetten | 26 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 16.6 g |
Koolhydraten | 46.3 g |
waarvan suikers | 5.4 g |
Vezels | 7.6 g |
Eiwitten | 21.6 g |
Zout | 1.5 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
De echtgenoot had maar 1 commentaar: Wat heb je vanavond heerlijk gekookt.
Het was een combi met gebakken kabeljauwbuikjes en frietjes.