Spinazieschotel met kaas en Indische gebakken uitjes

(Nog geen beoordelingen)

Tijdens het koken ontstaan bij mij vaak de recepten. Vandaag wilde ik een vegetarische schotel maken met spinazie en aardappelen. Er was nog kaas die qua smaak wat aan teruglopen was en ik bedacht dat Indische gebakken uitjes erdoor ook wel lekker zou zijn. Het was een heerlijke combinatie.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Schil de aardappelen. Snij de aardappelen in gelijke stukken en was de aardappelen. Kook de aardappelen gaar in een laagje water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze nog een beetje droog stomen.
  2. Stap 2 Was de spinazie grondig en laat de spinazie wat uitlekken in een vergiet. Doe de spinazie met het aanhangende water in een grote pan en laat de spinazie -onder af en toe omleggen - wat slinken. Laat de spinazie nogmaals uitlekken in een vergiet. Snij de spinazie in grove stukken en doe de spinazie bij de aardappelen.
  3. Stap 3 Verhit de boter in een kleine koekenpan en bak hierin de uisnippers lichtbruin. Voeg de Indische uitjes hieraan toe en bak deze nog heel even mee.
  4. Stap 4 Stamp de aardappelen samen met de spinazie, crème fraîche, roomkaas, 3/4 van de geraspte kaas en de uitjes niet al te fijn.
  5. Stap 5 Maak de stamppot op smaak met wat zout, peper, tabasco en cayennepeper.
  6. Stap 6 Doe de stamppot over in een ovenschaal. Strooi de rest van de geraspte kaas erover.
  7. Stap 7 Zet de schaal nog plm. 20 tot 25 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en een lichte kleur heeft gekregen.

Tip

Wil je graag vlees toevoegen aan deze schotel? Reepjes uitgebakken spek smaken hier heerlijk bij.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 644 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 6 mei 2024

Tip

Wil je graag vlees toevoegen aan deze schotel? Reepjes uitgebakken spek smaken hier heerlijk bij.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 505 kcal
Vetten 26.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 16.6 g
Koolhydraten 46.3 g
waarvan suikers 5.4 g
Vezels 7.6 g
Eiwitten 21.5 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account