Deze gesmoorde kippendijen zijn een eenvoudige en smaakvolle optie voor een doordeweekse maaltijd. Het gerecht combineert de rijke smaken van gember, knoflook, sjalotjes en sojasaus, terwijl de kip heerlijk mals wordt in de oven. Perfect om te serveren met witte rijst om de heerlijke saus mee op te nemen.
Dit gerecht is rijk aan eiwitten door de kip en bevat verse smaakmakers als gember en knoflook, wat positief is. Echter, de gezondheidsscore is laag vanwege de zeer aanzienlijke hoeveelheid toegevoegde suiker (50g totaal) en een extreem hoog zoutgehalte door de 250ml sojasaus, waardoor één portie al meer zout kan bevatten dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. De grote porties kippendij (met vel) en de aanbevolen witte rijst dragen verder bij aan een potentieel hoge calorie- en vetinname en een lagere vezelinname, wat de algehele voedingswaarde vermindert.
Energie | 742 kcal |
---|---|
Vetten | 48 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 13 g |
Koolhydraten | 47 g |
waarvan suikers | 9 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 51 g |
Zout | 5.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept