Deze gesmoorde kippendijen zijn een eenvoudige en smaakvolle optie voor een doordeweekse maaltijd. Het gerecht combineert de rijke smaken van gember, knoflook, sjalotjes en sojasaus, terwijl de kip heerlijk mals wordt in de oven. Perfect om te serveren met witte rijst om de heerlijke saus mee op te nemen.
Voorbereiding
25 min
Bereiding
55 min
Totaal
1 uur 20 min
Ingrediënten
Aantal porties: 4
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit olie in een grote, diepe ovenvaste pan (Dutch Oven) op hoog vuur. Breng de kip op smaak met peper en zout. Doe de kip met de huid naar beneden toe in de pan en bak tot die diep goudbruin is. Ongeveer 6 minuten. Haal uit de pan en leg op een bord.
Stap 2
Voeg vervolgens de gember, knoflook en sjalotten toe aan de pan en bak al roerend voor 1 minuut. Voeg de wijn toe en laat voor de helft inkoken. Ongeveer 3 minuten. Voeg nu de sojasaus, water en suiker toe en breng aan de kook.
Stap 3
Leg de kip met de huid naar boven terug tussen de sjalotten in de pan. Zet de pan in het midden van de oven en braad de kip onafgedekt ongeveer 35 minuten, tot deze gaar is. Haal de kip uit de pan.
Stap 4
Zet de pan terug op hoog vuur en kook tot de saus ingedikt is. Ongeveer 3 minuten. Giet de saus en sesamolie over de kip.
Stap 5
Garneer met sesamzaadjes en bosuitjes. Serveer met witte rijst.
Deel jouw kookkunsten
Heb je plezier gehad tijdens het koken? Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept