Gesmoorde Kippendijen

(Nog geen beoordelingen)

Deze gesmoorde kippendijen zijn een eenvoudige en smaakvolle optie voor een doordeweekse maaltijd. Het gerecht combineert de rijke smaken van gember, knoflook, sjalotjes en sojasaus, terwijl de kip heerlijk mals wordt in de oven. Perfect om te serveren met witte rijst om de heerlijke saus mee op te nemen.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    55 min
  • Totaal
    1 uur 20 min
Gesmoorde Kippendijen
Wist je dat smoren een kooktechniek is waarbij ingrediënten eerst kort worden aangebraden en daarna langzaam gegaard in een kleine hoeveelheid vocht, wat resulteert in zachte en sappige gerechten?

Ingrediënten

Aantal porties: 4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit olie in een grote, diepe ovenvaste pan (Dutch Oven) op hoog vuur. Breng de kip op smaak met peper en zout. Doe de kip met de huid naar beneden toe in de pan en bak tot die diep goudbruin is. Ongeveer 6 minuten. Haal uit de pan en leg op een bord.
  2. Stap 2 Voeg vervolgens de gember, knoflook en sjalotten toe aan de pan en bak al roerend voor 1 minuut. Voeg de wijn toe en laat voor de helft inkoken. Ongeveer 3 minuten. Voeg nu de sojasaus, water en suiker toe en breng aan de kook.
  3. Stap 3 Leg de kip met de huid naar boven terug tussen de sjalotten in de pan. Zet de pan in het midden van de oven en braad de kip onafgedekt ongeveer 35 minuten, tot deze gaar is. Haal de kip uit de pan.
  4. Stap 4 Zet de pan terug op hoog vuur en kook tot de saus ingedikt is. Ongeveer 3 minuten. Giet de saus en sesamolie over de kip.
  5. Stap 5 Garneer met sesamzaadjes en bosuitjes. Serveer met witte rijst.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 137 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 2 mei 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 742 kcal
Vetten 48 g
waarvan verzadigde vetzuren 13 g
Koolhydraten 47 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 2 g
Eiwitten 51 g
Zout 5.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account