Gemarineerde Varkenshaas

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor een heerlijk hartig gemarineerde varkenshaas op basis van sojasaus, knoflook en honingmosterd resulteert elke keer weer in een sappig, mals geroosterde varkenshaas. Dit recept is super eenvoudig en snel te bereiden.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    50 min
Gemarineerde Varkenshaas
Varkenshaas, het meest malse deel van het varken, wordt vaak gebruikt in de Franse keuken en staat bekend als 'filet mignon' in recepten voor verfijnde gerechten.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Klop olijfolie, sojasaus, knoflook, mosterd, zout en peper in een kom.
  2. Stap 2 Doe de varkenshaas in een grote hersluitbare zak en voeg de marinade erbij; pers de overtollige lucht uit de zak en sluit de zak. Marineer ten minste 1 uur in de koelkast voordat je gaat koken.
  3. Stap 3 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  4. Stap 4 Leg het varkensvlees in een ovenschaal en giet de marinade over het varkensvlees.
  5. Stap 5 Bak in de voorverwarmde oven totdat het varkensvlees lichtroze in het midden is, ongeveer 45 tot 60 minuten. Een vleesthermometer die in het midden is van het vlees is gestoken moet ten minste 63 graden Celsius aangeven.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 433 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 19 januari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 313 kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 1 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwitten 41 g
Zout 2.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account