Andijvie met Cannellinibonen

(Nog geen beoordelingen)

Dit gerecht met andijvie en cannellinibonen heeft een rijke en romige smaak. Lekker om te serveren met warm knapperig Italiaans brood.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min
Andijve met Cannellinibonen
Wist je dat andijvie rijk is aan vitamine K, wat essentieel is voor een gezonde bloedstolling en botgezondheid?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten.
  2. Stap 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe de andijvie in de pan en keer alles een paar keer om te bedekken met olie. Breng op smaak met peper, zout en rode chilivlokken. Bak al roerend roerend voor ongeveer 10 minuten of totdat het zacht is.
  3. Stap 3 Verhit de resterende eetlepel olijfolie in een aparte koekenpan op middelhoog vuur. Roer de knoflook erdoor. Giet de bonen met vocht erbij en laat sudderen tot het romig wordt. Ongeveer 10 minuten.
  4. Stap 4 Roer de andijvie en peterselie erdoor en laat nog eens 10 minuten sudderen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 256 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 21 april 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 322 kcal
Vetten 12 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 43 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 19 g
Eiwitten 13 g
Zout 1.35 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account