Chilli con carne

(Nog geen beoordelingen)

Dit heerlijke chili con carne recept is een van de beste gerechten om te maken voor een gezellig avondje met vrienden. Het is een eenvoudig recept die gebruik maakt van ingrediënten uit de voorraadkast en je kunt het ook nog eens prima invriezen.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 10 min
Chilli con carne
Wist je dat chili con carne, wat "chili met vlees" betekent in het Spaans, zijn oorsprong vindt in Texas en vaak wordt beschouwd als de officiële staatsschotel?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Snipper de ui.
  2. Stap 2 Snijd de paprika in blokjes en hak de 2 teentjes knoflook fijn.
  3. Stap 3 Zet een pan op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel olie toe en laat het 1 a 2 minuten heet worden.
  4. Stap 4 Voeg de ui toe en bak al roerend ongeveer 5 minuten.
  5. Stap 5 Voeg vervolgens de knoflook, rode paprika, 1 theelepel hete chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel gemalen komijn toe.
  6. Stap 6 Blijf goed roeren en laat het nog 5 minuten doorbakken.
  7. Stap 7 Zet het vuur hoog en voeg het rundergehakt toe en bak rul. Breek het vlees in kleine stukjes met je spatel.
  8. Stap 8 Verkruimel 1 runderbouillonblokje in 300ml heet water. Giet dit in de pan met het gehaktmengsel.
  9. Stap 9 Voeg een blik tomatenblokjes toe. Voeg ½ theelepel gedroogde marjolein, 1 theelepel suiker toe en voeg een goede scheut zout en peper toe. Voeg ongeveer 2 eetlepels toe tomatenpuree en roer de saus goed door.
  10. Stap 10 Breng het geheel aan de kook, roer goed door en zet een deksel op de pan. Draai het vuur laag zodat het zachtjes suddert en laat het 20 minuten staan.
  11. Stap 11 Controleer af en toe of de saus niet aankoekt aan de bodem van de pan of niet uitdroogt. Als dat wel het geval is, voeg dan een paar eetlepels water toe en zorg ervoor dat het vuur laag genoeg staat.
  12. Stap 12 Doe een blik rode kidneybonen in een zeef en spoel ze af. Voeg ze toe aan de pan met chili. Breng weer aan de kook, en laat nog eens 10 minuten zachtjes sudderen zonder deksel. Voeg indien nodig een beetje meer water toe als het te droog wordt.
  13. Stap 13 Proef een beetje van de chili en breng op smaak. Het zal waarschijnlijk meer kruiden nodig hebben dan je denkt.
  14. Stap 14 Zet het vuur uit, plaats de deksel terug en laat je chili 10 minuten rusten voordat je het serveert. Dit is belangrijk om de smaken goed te laten mengen.
  15. Stap 15 Serveer met zure room en gekookte rijst.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 267 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 16 april 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 387 kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 25 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 6 g
Eiwitten 36 g
Zout 2.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account