Aangezien Manchego kaas nogal vettig en zoutig is heb ik deze door Emmentaler vervangen en het bladerdeeg door filodeeg.
De Manchego kaas is gemakkelijk te vervangen door de 2 lichtere soorten Emmentaler en Gruyère.
Uiteraard kun je ook bladerdeeg gebruiken in plaats van filodeeg.
Zo werd dit gerecht een coca in het Spaans oftewel een pizza.
De Manchego kaas is gemakkelijk te vervangen door de 2 lichtere soorten Emmentaler en Gruyère.
Uiteraard kun je ook bladerdeeg gebruiken in plaats van filodeeg.
Zo werd dit gerecht een coca in het Spaans oftewel een pizza.
Deze Catalaanse spinazietaart scoort hoog op gezondheid dankzij de grote hoeveelheid spinazie, die rijk is aan vitaminen, mineralen en vezels. De keuze voor filodeeg in plaats van bladerdeeg is uitstekend, omdat dit aanzienlijk minder verzadigd vet bevat. Het gerecht levert gezonde onverzadigde vetten uit de olijfolie en pijnboompitten. Hoewel de Emmentaler kaas zorgt voor eiwitten en calcium, is het ook de voornaamste bron van verzadigd vet en zout in dit recept. Het gebruik van een zoutloos bouillonblokje is een slimme zet om de zoutinname te beperken. Al met al is dit een voedzame en smaakvolle maaltijd die een goede balans biedt tussen groenten, gezonde vetten en eiwitten.
Energie | 522 kcal |
---|---|
Vetten | 34.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 16.2 g |
Koolhydraten | 35.6 g |
waarvan suikers | 11.2 g |
Vezels | 7.2 g |
Eiwitten | 20.5 g |
Zout | 1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept