Risotto met eekhoorntjesbrood en prei

Prijs: € 23,19 Recept / € 11,60 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Het eekhoorntjesbrood vormde samen met de prei en de risotto een heerlijk Italaans gerecht. Paddenstoelen en prei eerst voorgebakken. Ongeveer 5 tot 8 minuten voor het einde van de kooktijd toegevoegd aan de risotto. Voor de risotto gebruikte ik arboriorijst.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 23,19
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 23,40
  • Plus Plus
    € 23,59

Bereiding

  1. Stap 1 Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in plakken.
    1. gewoon eekhoorntjesbrood 150 g
  2. Stap 2 Verhit de olijfolie in de hapjespan. Bak de plakken eekhoorntjesbrood aan beide zijden bruin. Voeg de knoflook, prei en gedroogde tijm hieraan toe en bak plm. 5 minuten omscheppend mee. Haal de groenten uit de pan en zet apart.
    1. olijfolie 1 el
    2. gewoon eekhoorntjesbrood 150 g
    3. knoflook 2 teentjes
    4. prei 1 st
    5. gedroogde tijm 1 el
  3. Stap 3 Voeg 1 eetlepel truffelolie toe aan de overgebleven olie in de pan. Bak hierin de risottorijst aan alle kanten glazig. Voeg de witte wijn eraan toe. Zodra de rijst de wijn heeft opgenomen voeg je beetje bij beetje de paddenstoelenbouillon toe aan de risotto. Steeds toevoegen als het eerdere vocht is opgenomen. Kook de risotto op een lage warmtebron plm. 25 minuten.
    1. olijfolie met truffel 1 el
    2. arboriorijst 100 g
    3. droge witte wijn 125 ml
    4. paddenstoelenbouillonblokje 0,33 st
    5. water 300 ml
  4. Stap 4 Voeg ongeveer 5 tot 8 minuten voor het einde van de kooktijd de groenten toe aan de risotto.
  5. Stap 5 De risotto moet na 25 minuten beetgaar en nog wat vochtig zijn. Dien de risotto op met vers geraspte Pecorino.
    1. pecorino romano
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik arboriorijst of carnarolirijst.

Andere soorten paddenstoelen passen ook prima in dit gerecht.

Eet je de risotto als hoofdgerecht voor twee personen gebruik dan 150 gram risottorijst.

Wij hebben de risotto samen met een salade gegeten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 61 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 24 juni 2025

Tip

Gebruik arboriorijst of carnarolirijst.

Andere soorten paddenstoelen passen ook prima in dit gerecht.

Eet je de risotto als hoofdgerecht voor twee personen gebruik dan 150 gram risottorijst.

Wij hebben de risotto samen met een salade gegeten.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Goede basis

Dit risottogerecht scoort goed dankzij de ruime hoeveelheid groenten zoals eekhoorntjesbrood en prei, die belangrijke vezels, vitaminen en mineralen leveren. De basis van olijfolie is een gezonde keuze. Aandachtspunten zijn het gebruik van witte risottorijst, een geraffineerd graanproduct met weinig vezels, en de bouillon van een tablet, wat het gerecht doorgaans erg zout maakt. Door de portie beperkt te houden en het te combineren met een salade, zoals de tip aangeeft, maak je er een prima gebalanceerde maaltijd van.

Energie 392 kcal
Vetten 12.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.6 g
Koolhydraten 50 g
waarvan suikers 2.5 g
Vezels 2.3 g
Eiwitten 10.1 g
Zout 0.6 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Olijfolie
Gewoon eekhoorntjesbrood
Prei
Knoflook
Gedroogde tijm
Olijfolie met truffel
Arboriorijst
Droge witte wijn
Paddenstoelenbouillonblokje
Pecorino Romano
Totaal € 23,19 € 23,40 € 23,59

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account