Garnalen - Ei - Ovenschotel

Prijs: € 7,06 Recept / € 3,53 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Eitjes worden met melk los geklopt en vervolgens verdwijnen ze samen met de garnalen in een ovenschotel, die op smaak gebracht wordt met peper, bosui, dille , bieslook en een stukje bouillon zonder zout. Heerlijk als lunch of hoofdgerecht met een salade en een volkorenbroodje en ontzettend lekker en leuk om eens te proberen.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • 2 in elkaar passende ovenschaaltjes.
  • Snijplank
  • Garde
  • Kom
  • Mes

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 7,06

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar. Neem een grotere en een kleinere ovenschaal die in de grotere past. Vul de grotere met water tot circa 1 cm onder de rand van de kleinere. Zorg, dat de oven is voorverwarmd op 190 graden en zet beide schalen in elkaar voor circa 10 minuten in het midden van de oven.
  2. Stap 2 Verwarm ondertussen een vleugje melk en los er het stukje bouillon in op. Laat afkoelen. Voeg dit bij de rest van de melk.
    1. halfvolle melk 75 ml
    2. kruidenbouillonblokje zonder zout 0,5 st
  3. Stap 3 Klop 3 eitjes met één eiwit kort los met de melk en voeg de ontdooide en drooggedepte garnalen, geknipte bieslook, bosui, dille en rode peper toe en draai naar smaak met de pepermolen. Roer alles goed door.
    1. ei 3 st
    2. eiwitten 1 st
    3. halfvolle melk 75 ml
    4. garnaal 250 g
    5. bieslook 5 g
    6. bosui 1 st
    7. gedroogde dille 0,5 tl
    8. rode chilipeper
    9. peper
  4. Stap 4 Giet dit mengsel in het bovenste schaaltje. Laat circa 15 tot 20 minuten garen. **
  5. Stap 5 Serveer als hoofdgerecht met een gemengde salade en een volkoren boterham of broodje.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

** Prik met een saté of cocktailprikker in het mensel. Als deze er droog uikomt is alles gaar. Zo niet, geef dan nog enkele minuutjes en test nogmaals.

Het voordeel van dit 2 schalenwerk is, dat de eieren gelijkmatig stollen. Zonder dit stolt de bovenkant van het gerecht veel eerder dan de binnenkant.

Omdat dit gerechtje nauwelijks groente bevat, heb ik er een gemengde salade en een meergranen broodje bij geserveerd voor een volwaardig hoofdgerecht.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 136 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 24 juni 2025

Tip

** Prik met een saté of cocktailprikker in het mensel. Als deze er droog uikomt is alles gaar. Zo niet, geef dan nog enkele minuutjes en test nogmaals.

Het voordeel van dit 2 schalenwerk is, dat de eieren gelijkmatig stollen. Zonder dit stolt de bovenkant van het gerecht veel eerder dan de binnenkant.

Omdat dit gerechtje nauwelijks groente bevat, heb ik er een gemengde salade en een meergranen broodje bij geserveerd voor een volwaardig hoofdgerecht.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Gezonde eiwitbron

Deze ovenschotel scoort hoog dankzij de uitstekende combinatie van eiwitbronnen zoals garnalen en eieren, wat zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel. Het gerecht is mager door het gebruik van halfvolle melk en een zoutloos bouillonblokje, waardoor het een verantwoorde keuze is. Hoewel het recept zelf weinig groenten en vezels bevat, maakt de aanbevolen aanvulling met een salade en volkorenbrood dit tot een volwaardige en zeer gezonde maaltijd.

Energie 231 kcal
Vetten 12.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.6 g
Koolhydraten 7.9 g
waarvan suikers 2.7 g
Vezels 0.6 g
Eiwitten 21.4 g
Zout 0.8 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account