De vlierbloesemsiroop geeft een bijzonder lekkere smaak aan de aardbeien-rabarberjam. De jam heb ik gemaakt met geleisuiker 2:1. Dus de helft aan suiker van het totale gewicht fruit en siroop.
Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!
Ook zonder vlierbloesensiroop is de jam lekker, maar het geeft wel een hele speciaal lekkere smaak aan de jam.
De jam is lekker in yoghurt of kwark, op de boterham of op een beschuitje.
Ook lekker als taartvulling.
Voedingswaarde is voor een portie van 15 gram.
Ook zonder vlierbloesensiroop is de jam lekker, maar het geeft wel een hele speciaal lekkere smaak aan de jam.
De jam is lekker in yoghurt of kwark, op de boterham of op een beschuitje.
Ook lekker als taartvulling.
Voedingswaarde is voor een portie van 15 gram.
Deze zelfgemaakte jam bevat gezonde basis-ingrediënten zoals aardbeien en rabarber, die vezels en vitamines leveren. De gezondheidsscore is echter aan de lage kant door de zeer grote hoeveelheid toegevoegde suiker. Zowel de geleisuiker als de vlierbloesemsiroop maken dit een suikerrijk product. Hoewel het een heerlijke smaakmaker is voor bijvoorbeeld in de yoghurt of op brood, is het belangrijk om jam met mate te eten en het te zien als een traktatie in plaats van een gezonde fruitportie.
Energie | 17 kcal |
---|---|
Vetten | 0 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 4.4 g |
waarvan suikers | 4.1 g |
Vezels | 0.1 g |
Eiwitten | 0 g |
Zout | 0 g |
Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept