Aardbeien-rabarberjam met vlierbloesensiroop

Prijs: € 11,54 Recept / € 1,92 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De vlierbloesemsiroop geeft een bijzonder lekkere smaak aan de aardbeien-rabarberjam. De jam heb ik gemaakt met geleisuiker 2:1. Dus de helft aan suiker van het totale gewicht fruit en siroop.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Schone jampotten met deksels (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de potten)
  • Etiketten

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 11,54

Bereiding

  1. Stap 1 Neem schone potten voor de jam. Giet, voor je de potten gaat gebruiken, nog wat kokend water in de potten en over de deksels zodat je zeker weet dat de potten goed schoon zijn.
  2. Stap 2 Weeg het gewicht van de pan waarin je de jam gaat koken. Doe de schoongemaakte stukjes aardbeien, rabarber, citroensap en vlierbloesemsiroop in de pan. Weeg nu het totale gewicht. Voeg de helft van dit gewicht aan geleisuiker toe. (Dus als het geheel 1200 gram weegt, voeg dan 600 gram geleisuiker toe.) Meng alles goed door elkaar. Laat het fruit met de geleisuker een paar uur intrekken.
    1. aardbei 500 g
    2. rabarber 500 g
    3. citroensap 0,5 citroen
    4. vlierbloesemsiroop 100 ml
    5. geleisuiker
  3. Stap 3 Breng het geheel aan de kook en laat de jam 4 minuten goed doorkoken. Probeer na 4 minuten of de jam al begin te geleren door een druppel van de jam op een koud schoteltje te laten vallen. Blijft de jam liggen, dan kun je de schone potten vullen. Giet elke pot helemaal vol met de jam. Doe het deksel er goed op en draai de pot kort op zijn/haar kop. Daarna de potten weer terugzetten.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook zonder vlierbloesensiroop is de jam lekker, maar het geeft wel een hele speciaal lekkere smaak aan de jam.

De jam is lekker in yoghurt of kwark, op de boterham of op een beschuitje.

Ook lekker als taartvulling.

Voedingswaarde is voor een portie van 15 gram.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 223 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 9 juni 2025

Tip

Ook zonder vlierbloesensiroop is de jam lekker, maar het geeft wel een hele speciaal lekkere smaak aan de jam.

De jam is lekker in yoghurt of kwark, op de boterham of op een beschuitje.

Ook lekker als taartvulling.

Voedingswaarde is voor een portie van 15 gram.

Voedingswaarden

Per portie
4 / 10
Fruitig maar suikerrijk

Deze zelfgemaakte jam bevat gezonde basis-ingrediënten zoals aardbeien en rabarber, die vezels en vitamines leveren. De gezondheidsscore is echter aan de lage kant door de zeer grote hoeveelheid toegevoegde suiker. Zowel de geleisuiker als de vlierbloesemsiroop maken dit een suikerrijk product. Hoewel het een heerlijke smaakmaker is voor bijvoorbeeld in de yoghurt of op brood, is het belangrijk om jam met mate te eten en het te zien als een traktatie in plaats van een gezonde fruitportie.

Energie 17 kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 4.4 g
waarvan suikers 4.1 g
Vezels 0.1 g
Eiwitten 0 g
Zout 0 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Aardbei
Rabarber
Vlierbloesemsiroop
Geleisuiker
Citroensap
Totaal € 11,54

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account