Linguine met Oesterzwammen

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept is makkelijk en zo heerlijk. Oesterzwammen worden gepocheerd in boter en room en vervolgens gecombineerd met pasta, Parmezaanse kaas en bosuitjes. Hmmmm!

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min
Pinterest
Linguine met Oesterzwammen
Oesterzwammen zijn niet alleen geliefd om hun zijdezachte textuur en umami-smaak, maar worden ook gebruikt in milieuprojecten voor hun vermogen om vervuilde grond te reinigen door schadelijke bacteriën en vervuilende stoffen te absorberen.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de linguine in tot ze gaar maar nog wel stevig zijn, ongeveer 11 minuten. Giet af en leg op een serveerschaal.
  2. Stap 2 Smelt boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de oesterzwammen toe. Bak en roer totdat ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Roer de peterselie, zout en peper erdoor. Bak nog 1 minuut, zodat de smaken vrij komen. Giet de slagroom erbij en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de saus iets indikt, ongeveer 5 minuten.
  3. Stap 3 Giet de saus over de pasta in de serveerschaal; meng goed. Voeg de bosui en Parmezaanse kaas toe. Meng goed tot het 1 geheel is.

Tip

Gebruik je favoriete soort pasta en welke paddenstoel dan ook – de keuze is aan jou!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 353 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 19 januari 2024

Tip

Gebruik je favoriete soort pasta en welke paddenstoel dan ook – de keuze is aan jou!

Voedingswaarden

Per portie
Energie 819 kcal
Vetten 42 g
waarvan verzadigde vetzuren 25 g
Koolhydraten 92 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 7 g
Eiwitten 22 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account