Heerlijke hamlappen met oesterzwam

Prijs: € 6,64 Recept / € 3,32 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een stoofpotje met hamplappen en oesterzwammen in de hoofdrol. Een uurtje stoven in een zoutloze bouillon met ui, knoflook en tijm en vervolgens afgemaakt met een scheutje minder vette kookroom en worcestershire sauce.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    1 uur 15 min
  • Totaal
    1 uur 30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Hapjespan

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 6,64

Bereiding

  1. Stap 1 Wrijf de hamlappen dun met vleeskruiden aan beide kanten in.
    1. hamlap 2 st
  2. Stap 2 Verhit de olie in een hapjespan en bak de hamlappen aan beide kanten even lekker bruin.
    1. extra vierge olijfolie 1,5 el
    2. hamlap 2 st
  3. Stap 3 Voeg de ui n de knoflook toe en fruit even mee.
    1. ui 1 st
    2. knoflook 1 teen
  4. Stap 4 Voeg de oesterzwammen en de tijm toe en bak ook even mee.
    1. oesterzwammen 150 g
    2. gedroogde tijm 0,5 tl
  5. Stap 5 Los het bouillonblokje op in 150 ml heet water en voeg toe.
    1. kruidenbouillonblokje zonder zout 1 st
    2. water 150 ml
  6. Stap 6 Leg het deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje in 60 minuten garen.
  7. Stap 7 Voeg de worcestershire sauce en de kookroom toe, roer door en laat 15 minuten zacht pruttelend indikken . Bestrooi met wat gesnipperde platte peperselie en serveer.
    1. worcestershire saus 2 tl
    2. kookroom 50 ml
    3. platte peterselie
  8. Stap 8 Lekker met een gewoon gekookt aardappeltje en een mooie portie broccoli of groente naar keuze.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van oesterzwammen kun je ook champignons nemen.

Dit heerlijk stoofje van hamlappen kan vooraf al bereid worden.

Bind eventueel met een maizena papje als de saus te dun is.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
367 recepten
  • Donateur
  • 186 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 2 juni 2025

Tip

In plaats van oesterzwammen kun je ook champignons nemen.

Dit heerlijk stoofje van hamlappen kan vooraf al bereid worden.

Bind eventueel met een maizena papje als de saus te dun is.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Verantwoorde keuze

Dit stoofpotje scoort een 7. Het combineert mager varkensvlees met een goede hoeveelheid groenten zoals oesterzwammen, ui en knoflook, wat bijdraagt aan eiwitten, vezels en vitamines. Positief zijn ook het gebruik van olijfolie en zoutloze bouillon. De toevoeging van een kleine hoeveelheid minder vette kookroom en worcestershiresaus maakt het gerecht smakelijk, maar voorkomt een hogere score. Al met al is het een verantwoorde keuze, zeker geserveerd met extra groenten.

Energie 258 kcal
Vetten 10.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.1 g
Koolhydraten 14.2 g
waarvan suikers 5.2 g
Vezels 2.6 g
Eiwitten 27.1 g
Zout 0.4 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Hamlap
Oesterzwammen
Ui
Knoflook
vleeskruiden naar smaak
Worcestershire saus
Gedroogde tijm
Kookroom
Extra vierge olijfolie
Water
Kruidenbouillonblokje zonder zout
Platte peterselie
Totaal € 6,64

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account