Witlofschotel met oesterzwammen

Prijs: € 6,11 Recept / € 3,06 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijke ovenschotel van reepjes kortgebakken witlof met prei, oesterzwammen en kaas op een bedje van gestampte aardappelen.

  • Voorbereiding
    16 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    36 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Koekenpan of hapjespan
  • Ovenschaal
  • Aardappelstamper

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 6,11
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 6,15
  • Coop Coop
    € 6,79

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze nog even goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper.
    1. kruimige aardappelen 400 g
  2. Stap 2 Vehit de olie in een hapjespan of grote koekenpan. Bak hierin de reepjes oesterzwammen lichtbruin. Voeg de prei toe en bak deze mee tot de prei wat zachter geworden is.
    1. zonnebloemolie 1 el
    2. oesterzwammen 200 g
    3. prei 1 st
  3. Stap 3 Doe de witlofreepjes erbij en bak deze mee tot beetgaar. Meng de kleine blokjes kaas door het witlofmengsel. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat,
    1. witlof 400 g
    2. belegen kaas 25 g
    3. peper
    4. zout
    5. nootmuskaatpoeder
  4. Stap 4 Verdeel de gestampte aardappelen over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover het witlofmengsel. Dek af met de geraspte kaas.
    1. geraspte belegen kaas 40 g
  5. Stap 5 Zet de schaal in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De gestampte aardappelen op de bodem van de schaal nemen het vocht van de groenten op.

Voeg voor een extra lekkere smaak nog een klontje boter toe aan het witlofmengsel.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 134 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 29 mei 2025

Tip

De gestampte aardappelen op de bodem van de schaal nemen het vocht van de groenten op.

Voeg voor een extra lekkere smaak nog een klontje boter toe aan het witlofmengsel.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Solide groenteschotel

Deze witlofschotel scoort goed op groente-inname dankzij de royale porties witlof, oesterzwammen en prei (circa 350 gram per persoon), wat zorgt voor volop vezels en vitamines. De aardappelpuree is een gezonde basis. De 65 gram pittige kaas voor twee personen voegt echter wel een aanzienlijke hoeveelheid verzadigd vet en zout toe aan het gerecht, wat de gezondheidsscore iets naar beneden bijstelt. Het blijft een voedzame maaltijd, maar voor een nog gezondere optie kan men de hoeveelheid kaas verminderen of kiezen voor een magere kaassoort.

Energie 374 kcal
Vetten 12.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.2 g
Koolhydraten 51.6 g
waarvan suikers 4.7 g
Vezels 12.9 g
Eiwitten 17.7 g
Zout 0.8 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account