Asperges met tomaat en een vleugje kaas

Prijs: € 9,27 Recept / € 4,64 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Asperges worden voorgegaard en gaan vervolgens in een ovenschotel en worden overgoten met tomaatstukjes en knoflook in wat olijfolie. In de oven even de kaas laten smelten en vervolgens opdienen met vlees of vis en aardappelgarnituur naar keuze.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Dunschiller
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom
  • Ovenschaal

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 9,27
  • Coop Coop
    € 9,86
  • Plus Plus
    € 9,89

Bereiding

  1. Stap 1 Leg de geschilde asperges in koud water, breng aan de kook en laat 5 minuten koken met het deksel op de pan. Vervolgens met het deksel op de pan circa 10 minuten van het vuur af laten staan. Haal de asperges voorzichtig uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier .
    1. witte asperges 700 g
  2. Stap 2 Roer 1,5 el olijfolie met de tomatenstukjes en de knoflook in een kom door elkaar. Breng met wat ( 4 seizoenenpeper ) of zwarte peper op smaak.
    1. olijfolie 1,5 el
    2. tomaat 2 st
    3. knoflook 2 teentjes
    4. peper
  3. Stap 3 Leg de asperges naast elkaar in een dun met olijfolie ingevette ovenschaal.
    1. witte asperges 700 g
    2. olijfolie
  4. Stap 4 Verdeel er het tomaten knoflookmengsel over.
  5. Stap 5 Bestrooi met het vleugje kaas.
    1. geraspte kaas 35 g
  6. Stap 6 Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180 graden totdat de kaas gesmolten is. Garneer eventueel met wat gesnipperde bieslook . Zie *** bij de tips.
    1. bieslook
  7. Stap 7 Serveer dit bijgerecht met aardappelgarnituur en vlees of vis naar keuze.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van trostomaten kun je ook cherrytomaatjes nemen, die je vervolgens halveert.

Lekker met een gebakken varkenshaasje, kipfileetje of zalm en gekookte krieltjes in de schil.

*** De paarse bloemetjes van de bieslook zijn eetbaar. Smaken uiteraard naar bieslook en zijn prachtig als eetbare decoratie op een gerecht.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
367 recepten
  • Donateur
  • 184 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 25 mei 2025

Tip

In plaats van trostomaten kun je ook cherrytomaatjes nemen, die je vervolgens halveert.

Lekker met een gebakken varkenshaasje, kipfileetje of zalm en gekookte krieltjes in de schil.

*** De paarse bloemetjes van de bieslook zijn eetbaar. Smaken uiteraard naar bieslook en zijn prachtig als eetbare decoratie op een gerecht.

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Zeer gezonde keuze

Dit bijgerecht is een uitstekende en zeer gezonde keuze, barstensvol met asperges en tomaten die een schat aan vezels, vitaminen en mineralen bieden. Het gebruik van olijfolie draagt bij met gezonde onverzadigde vetzuren. De toevoeging van een kleine hoeveelheid kaas zorgt voor extra smaak, en hoewel het wat verzadigd vet en zout toevoegt, is de impact hiervan beperkt binnen dit verder zeer voedzame gerecht. Een perfecte, groenterijke aanvulling op de maaltijd.

Energie 216 kcal
Vetten 14.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.8 g
Koolhydraten 14.6 g
waarvan suikers 6.9 g
Vezels 6.7 g
Eiwitten 11 g
Zout 0.2 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account