Boeuf Bourguinon uit de Slowcooker

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Krieltjes in de schil, winterwortel, champignons, oesterzwam, riblap en rode wijn zijn de hoofdbestanddelen van deze heerlijke stoofpot. Na het even aanbruinen van het vlees mogen alle ingrediënten in 8 uurtjes low tesamen garen tot een verrukkelijke maaltijd en alles uit één pan.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    8 uur
  • Totaal
    8 uur 30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Dunschiller
  • Snijplank
  • Mes
  • Keukenpapier
  • Slowcooker

Bereiding

  1. Stap 1 Snij alles zoals beschreven.
    1. riblap 600 g
    2. champignons 200 g
    3. kastanjechampignons 200 g
    4. winterpeen 4 st
    5. vastkokende krieltjes 600 g
  2. Stap 2 Verhit de olijfolie en bak de blokjes riblap in porties rondom bruin.
    1. olijfolie
    2. riblap 600 g
  3. Stap 3 Vul vervolgens de binnenpan van de slowcooker met alle vaste ingrediënten en de tomatenpuree. Roer alles stevig om.
    1. riblap 600 g
    2. champignons 200 g
    3. kastanjechampignons 200 g
    4. winterpeen 4 st
    5. vastkokende krieltjes 600 g
    6. tomatenpuree 2 el
    7. amsterdamse uien 100 g
  4. Stap 4 Giet vervolgens de rode wijn eroverheen en verkruimel het bouillonblokje. Roer vervolgens nogmaals samen met de tijm stevig door.
    1. rode wijn 300 ml
    2. runderbouillonblokje minder zout 1 st
    3. gedroogde tijm 3 tl
  5. Stap 5 Leg er de laurier op, zet het deksel op de pan en stel het apparaat in op 8 uur stand low.
    1. laurierblad 3 st
  6. Stap 6 Geniet vervolgens van een heerlijke stoofpot met smakelijk, mals vlees door de langzame garing in rode wijn.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Eigenlijk hoort 100 gram gerookte spekblokjes in deze stoofpot, die ik vanwege het zoutgehalte eruit gelaten heb.Wil je ze toch gebruiken, bak ze dan in een droge koekenpan uit, leg ze op keukenpapier en bak in het overgebleven vet het vlees in porties aan.

In plaats van riblap kun je ook sukade gebruiken.

Verwijder voor het serveren de laurier en roer vervolgens alles even door.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
367 recepten
  • Donateur
  • 3859 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 23 mei 2025

Tip

Eigenlijk hoort 100 gram gerookte spekblokjes in deze stoofpot, die ik vanwege het zoutgehalte eruit gelaten heb.Wil je ze toch gebruiken, bak ze dan in een droge koekenpan uit, leg ze op keukenpapier en bak in het overgebleven vet het vlees in porties aan.

In plaats van riblap kun je ook sukade gebruiken.

Verwijder voor het serveren de laurier en roer vervolgens alles even door.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Voedzame stoofpot

Deze Boeuf Bourguignon is een prima en smaakvolle keuze, rijk aan groenten zoals winterwortel en champignons, en bereid met mager rundvlees. De krieltjes met schil zorgen voor extra vezels. Hoewel rode wijn en een (zoutarm) bouillonblokje deel uitmaken van het recept, en Amsterdamse uitjes wat suiker en zout toevoegen, compenseert het weglaten van spek dit grotendeels. Hierdoor is het een voedzaam gerecht dat goed past binnen een gebalanceerd eetpatroon.

Energie 574 kcal
Vetten 25.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 10 g
Koolhydraten 39.3 g
waarvan suikers 5.6 g
Vezels 4.9 g
Eiwitten 32.4 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account