Krieltjes in de schil, winterwortel, champignons, oesterzwam, riblap en rode wijn zijn de hoofdbestanddelen van deze heerlijke stoofpot. Na het even aanbruinen van het vlees mogen alle ingrediënten in 8 uurtjes low tesamen garen tot een verrukkelijke maaltijd en alles uit één pan.
Eigenlijk hoort 100 gram gerookte spekblokjes in deze stoofpot, die ik vanwege het zoutgehalte eruit gelaten heb.Wil je ze toch gebruiken, bak ze dan in een droge koekenpan uit, leg ze op keukenpapier en bak in het overgebleven vet het vlees in porties aan.
In plaats van riblap kun je ook sukade gebruiken.
Verwijder voor het serveren de laurier en roer vervolgens alles even door.
Eigenlijk hoort 100 gram gerookte spekblokjes in deze stoofpot, die ik vanwege het zoutgehalte eruit gelaten heb.Wil je ze toch gebruiken, bak ze dan in een droge koekenpan uit, leg ze op keukenpapier en bak in het overgebleven vet het vlees in porties aan.
In plaats van riblap kun je ook sukade gebruiken.
Verwijder voor het serveren de laurier en roer vervolgens alles even door.
Deze Boeuf Bourguignon is een prima en smaakvolle keuze, rijk aan groenten zoals winterwortel en champignons, en bereid met mager rundvlees. De krieltjes met schil zorgen voor extra vezels. Hoewel rode wijn en een (zoutarm) bouillonblokje deel uitmaken van het recept, en Amsterdamse uitjes wat suiker en zout toevoegen, compenseert het weglaten van spek dit grotendeels. Hierdoor is het een voedzaam gerecht dat goed past binnen een gebalanceerd eetpatroon.
Energie | 574 kcal |
---|---|
Vetten | 25.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 10 g |
Koolhydraten | 39.3 g |
waarvan suikers | 5.6 g |
Vezels | 4.9 g |
Eiwitten | 32.4 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept