Asperges met zalm en sinaasappel-honingsaus uit de oven

Prijs: € 31,73 Recept / € 7,93 Per portie
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Deze lekkere aspergeschotel is echt een aanbeveling als je gasten krijgt. De asperges worden gegaard in de oven. Vlak voor het einde van de gaartijd gaan de stukken zalmfilet op de asperges, overgoten met de sinaasappel-honingsaus. Na plm. 10 minuten is alles klaar en kun je genieten van deze heerlijke ovenschotel.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Kleine pan

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 31,73
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 32,12
  • Plus Plus
    € 32,83

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven op 200 graden boven-en onderwarmte.
  2. Stap 2 Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de houtige uiteinden. Leg de asperges in een ovenschaal. Druppel wat olie over de asperges. Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven bak de asperges 25 tot 30 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges). Draai de asperges 10 minuten voor de gaartijd om.
    1. witte asperges 16 st
    2. olijfolie 2 el
  3. Stap 3 Was de sinaasappel goed met heet water. Maak de sinaasappel droog en rasp de sinaasappelschil. Pers de helft van de sinaasappel uit. Smelt de boter in een kleine pan. Meng het sinaasappelrasp, sinaasappelsap, honing, mespunt zout en wat vers gemalen peper door de gesmolten boter.
    1. sinaasappel 1 st
    2. ongezouten roomboter 50 g
    3. honing 2 tl
    4. zout mespunt
    5. peper
  4. Stap 4 Kruid de zalmfilets aan beide zijden met peper en zout. Leg de zalmfilets 10 minuten voor de gaartijd van de apserges op de asperges. Giet de sinaasappel-honing-boter over de zalm en de asperges. Na 10 minuten is de zalm perfect en de asperges beetgaar.
    1. zalmfilet 4 st
    2. peper
    3. zout
  5. Stap 5 Strooi wat gehakte bieslook over de schotel en serveer.
    1. bieslook
Heeft het gesmaakt?
5 (1 beoordeling)

Tip

Lekker met gekookte krieltjes of stokbrood.

Neem peterselie in plaats van bieslook.

Heb je dikke asperges verleng dan de gaartijd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 375 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 13 mei 2025

Tip

Lekker met gekookte krieltjes of stokbrood.

Neem peterselie in plaats van bieslook.

Heb je dikke asperges verleng dan de gaartijd.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Zeer voedzaam

Deze ovenschotel met zalm en asperges is een zeer voedzame keuze, die een 8 scoort. De zalm levert hoogwaardige eiwitten en gezonde omega-3 vetzuren, terwijl de asperges rijk zijn aan vitamines en vezels. De bereiding in de oven en het gebruik van olijfolie zijn bijkomende pluspunten. De sinaasappel-honingsaus met boter voegt weliswaar wat verzadigd vet en suiker toe, maar in de context van de andere gezonde componenten blijft dit een uitstekende en smaakvolle maaltijd.

Energie 512 kcal
Vetten 37.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 10.5 g
Koolhydraten 7.5 g
waarvan suikers 5.6 g
Vezels 1.6 g
Eiwitten 36.9 g
Zout 0.3 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
18 mei 2025 om 20:01
5
Hoi Petra en restaurant waardig
19 mei 2025 om 23:52
Dank je wel Lidy
13 mei 2025 om 15:49
5
Ik ga deze ook nogmaals maken maar nu met witte asperges.

In sinaasappel gemarineerde zalm met een kruidentopping en groene asperges uit de oven.
18 mei 2025 om 20:06
5
Een restaurant waardig gerecht . Ik heb de sinaasappel saus wat aangepast. Geen boter gebruikt en er wat maizena en een bosuitje door geroerd. Heerlijk.
Groetjes Lidy
13 mei 2025 om 16:51
Ha Lidy, ik zie nu net dat mijn recept wat overeenkomsten vertoont met jouw recept met de groene asperges. Die van jouw lijken me ook erg lekker.
13 mei 2025 om 18:03
5
Inderdaad Petra, maar toch ook weer anders.
13 mei 2025 om 15:43
5
Hoi Petra, lekker en gezond. Dit ga ik vast en zeker snel maken. Je hoort van me. Groetjes Lidy