Taart met stroopwafeltjes

Prijs: € 8,82 Recept / € 0,88 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een lekkere zoete taart gemaakt met de Nederlandse lekkernij, namelijk de stroopwafel. Dit recept is een variant op een recept van leukerecepten.nl.

  • Voorbereiding
    50 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    1 uur 25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
10
  1. Vulling van de taart
  2. Taartbodem

Benodigdheden

  • Spuitzak
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Bakvorm 23 cm
  • Oven
  • Spatel
  • Zeef
  • Pan
  • Lepel
  • Mes
  • Hakker

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 8,82
  • Jumbo Jumbo
    € 8,91
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 9,17

Bereiding

  1. Stap 1 Begin met het voorverwarmen van je oven tot 140 graden Celsius.
  2. Stap 2 Pak een springvorm met een diameter van 23 cm. Bekleed de bodem met bakpapier.
  3. Stap 3 Vet de gehele binnenkant van de springvorm goed in.
    1. ongezouten roomboter
  4. Stap 4 Bestuif vervolgens de ingevette vorm licht met een beetje bloem.
    1. bloem
  5. Stap 5 Leg de eieren even in warm (niet heet!) water. Dit helpt om ze straks beter luchtig te kloppen.
    1. ei 4 st
  6. Stap 6 Doe de getemperde eieren samen met de 125 gram kaneelsuiker en het zakje vanillesuiker in een kom.
    1. ei 4 st
    2. kaneelsuiker 125 g
    3. vanillesuiker 1 zakje
  7. Stap 7 Mix dit mengsel gedurende 10 minuten. Het doel is een heel licht, luchtig en schuimig geheel te krijgen.
  8. Stap 8 Zeef in een aparte kom de bloem (120 gr), maïzena (20 gr) en het snufje zout.
    1. bloem 120 g
    2. maïzena 20 gr
    3. zout snufje
  9. Stap 9 Voeg het gezeefde bloemmengsel voorzichtig toe aan het luchtige eier/suikermengsel.
  10. Stap 10 Spatel de droge ingrediënten met een houten lepel of spatel er heel luchtig doorheen. Je wilt zoveel mogelijk lucht in het beslag behouden.
  11. Stap 11 Giet of schep het beslag voorzichtig in de voorbereide springvorm.
  12. Stap 12 Zet de springvorm niet te hoog in de voorverwarmde oven van 140 graden Celsius.
  13. Stap 13 Verhoog nu direct de oventemperatuur naar 175 graden Celsius.
  14. Stap 14 Bak de biscuittaart in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een prikker of de taart gaar is; deze moet er schoon uit komen.
  15. Stap 15 Zodra de taart gaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem volledig afkoelen op een rooster.
  16. Stap 16 Terwijl de taart bakt of afkoelt, laat je de blokken fudge (125 gr) smelten. Doe dit au bain-marie, dus in een kom boven een pan zacht kokend water.
    1. fudge karamel 125 g
  17. Stap 17 Mix de boter (250 gr) romig met een mixer.
    1. ongezouten roomboter 250 g
  18. Stap 18 Voeg geleidelijk de poedersuiker (200 gr) en de eetlepel heet water toe aan de romige boter.
    1. poedersuiker 200 g
    2. water 1 el
  19. Stap 19 Mix dit geheel door tot je een luchtige en lichte massa krijgt.
  20. Stap 20 Mix tweederde deel van de gesmolten fudge (de karamel) door de botercrème.
    1. fudge karamel 85 g
  21. Stap 21 Zet de karamel botercrème in de koelkast om op te stijven. Haal hem ongeveer een half uur voor gebruik weer eruit zodat hij smeerbaar wordt.
  22. Stap 22 Wanneer de taart volledig is afgekoeld, snijd je deze horizontaal doormidden zodat je twee gelijke helften hebt.
  23. Stap 23 Besmeer de onderste helft van de taart royaal met ongeveer een derde deel van de karamel botercrème.
  24. Stap 24 Hak de (mini) stroopwafels (200 gr) fijn. Bewaar een paar hele stroopwafeltjes voor de garnering.
    1. mini stroopwafels 200 g
  25. Stap 25 Verdeel de helft van de gehakte stroopwafeltjes over de laag botercrème op de onderste taarthelft.
    1. mini stroopwafels 100 g
  26. Stap 26 Druk de stukjes stroopwafel voorzichtig een beetje aan in de crème.
  27. Stap 27 Leg de bovenste helft van de taart voorzichtig op de vulling.
  28. Stap 28 Verdeel de rest van de karamel botercrème over de bovenkant en de zijkant van de taart.
  29. Stap 29 Klop de slagroom (100 ml) samen met het halve zakje slagroomversteviger stijf.
    1. slagroom 100 ml
    2. slagroomversteviger 0,5 zakje
  30. Stap 30 Schep de stijfgeklopte slagroom in een spuitzak.
  31. Stap 31 Spuit mooie toefjes slagroom langs de rand van de taart.
  32. Stap 32 Verdeel de resterende gehakte stroopwafeltjes over het midden van de taart, tussen de toefjes slagroom.
    1. mini stroopwafels 100 g
  33. Stap 33 Snijd de bewaarde hele stroopwafeltjes eventueel doormidden en steek deze ter garnering in de slagroomtoefjes.
  34. Stap 34 Warm de rest van de overgebleven gesmolten fudge (karamel) indien nodig iets op zodat deze weer vloeibaar is. Besprenkel de taart hiermee voor een extra karamel touch.
    1. fudge karamel 40 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ik heb alleen kaneelsuiker gebruikt. U kunt ook een snuf kaneel en dezelfde hoeveelheid, maar dan gewone suiker gebruiken,

De chocoladefudge kunt u ook vervangen door gewone fudge.

Neem de smaak (mini)stroopwafels die u lekker vind.

Bewaar de stroopwafeltaart afgedekt op een koele plek.

Zo nodig kan de taart in de koelkast bewaard worden, maar dan kan de cake iets uitdrogen. Haal hem dan een uur voor het serveren uit de koelkast.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 144 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 12 mei 2025

Tip

Ik heb alleen kaneelsuiker gebruikt. U kunt ook een snuf kaneel en dezelfde hoeveelheid, maar dan gewone suiker gebruiken,

De chocoladefudge kunt u ook vervangen door gewone fudge.

Neem de smaak (mini)stroopwafels die u lekker vind.

Bewaar de stroopwafeltaart afgedekt op een koele plek.

Zo nodig kan de taart in de koelkast bewaard worden, maar dan kan de cake iets uitdrogen. Haal hem dan een uur voor het serveren uit de koelkast.

Voedingswaarden

Per portie
2 / 10
Pure verwennerij

Deze stroopwafeltaart is een echte traktatie, maar scoort laag op de gezondheidsschaal. Dit komt door de grote hoeveelheden suiker (uit de poedersuiker, kaneelsuiker, vanillesuiker, fudge en stroopwafels zelf) en verzadigd vet (uit de roomboter, fudge en slagroom). De basis van witte bloem levert bovendien weinig vezels en voedingsstoffen. Geniet er dus van met mate, als een heerlijk verwenmoment.

Energie 572 kcal
Vetten 31.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 18.8 g
Koolhydraten 65.3 g
waarvan suikers 47.5 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 4.8 g
Zout 0.3 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account