Mediterrane Linzensalade met Citroendressing

Prijs: € 5,59 Recept / € 1,40 Per portie
Heeft het gesmaakt?
4 (1 beoordeling)

Boordevol verse ingrediënten zoals kerstomaatjes, geroosterde paprika en Kalamata olijven, en dat alles met een heerlijke citroendressing. Perfect als lichte lunch, bijgerecht of om mee te nemen naar een picknick. Snel, makkelijk, gezond en vol van smaak!

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Serveerschaal

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 5,59
  • Plus Plus
    € 5,67
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 5,76

Bereiding

  1. Stap 1 Spoel de linzen af en laat goed uitlekken.
    1. bruine linzen uit pot of blik 800 g
  2. Stap 2 Meng in een serveerschaal de linzen, gehakte paprika, tomaatjes, olijven, peterselie, bosuitjes, knoflook, citroensap, olijfolie en enkele draaien zwarte peper.
    1. bruine linzen uit pot of blik 800 g
    2. paprika 75 g
    3. kerstomaat 75 g
    4. kalamata olijven 30 g
    5. krulpeterselie 1 bosje
    6. bosui 3 st
    7. knoflook 2 teentjes
    8. citroensap 60 ml
    9. olijfolie 2 el
    10. peper
  3. Stap 3 Breng op smaak met zout en eventueel wat extra peper.
    1. zout 0,25 tl
    2. peper
Heeft het gesmaakt?
4 (1 beoordeling)

Tip

Maak de salade extra speciaal met wat verse bladgroenten, een extra scheutje olijfolie of een kneepje citroensap. Verkruimelde feta of geitenkaas smaakt er ook fantastisch bij!

Restjes van de linzensalade, zonder geitenkaas of feta, kun je tot wel 5 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. De smaken trekken dan zelfs nog beter in.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 343 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 10 mei 2025

Tip

Maak de salade extra speciaal met wat verse bladgroenten, een extra scheutje olijfolie of een kneepje citroensap. Verkruimelde feta of geitenkaas smaakt er ook fantastisch bij!

Restjes van de linzensalade, zonder geitenkaas of feta, kun je tot wel 5 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. De smaken trekken dan zelfs nog beter in.

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Voedzame keuze

Deze Mediterraanse linzensalade is een uitstekende, zeer gezonde keuze. Ze zit boordevol vezels en plantaardige eiwitten uit linzen, vitaminen uit verse groenten zoals kerstomaatjes en paprika, en gezonde vetten uit olijven en olijfolie. De dressing van citroensap en olijfolie is licht en smaakvol. Let wel op het zoutgehalte, vooral bij gebruik van ingrediënten uit blik of pot; kies zoutarme opties en spoel goed af.

Energie 279 kcal
Vetten 9.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.3 g
Koolhydraten 37.5 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 7 g
Eiwitten 13.1 g
Zout 1.6 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
2 juni 2025 om 17:47
4
Salade gemaakt met een verse paprika en twee in stukjes gesneden Kumato tomaten zonder pitjes. Ook een in stukjes gesneden stengel bleekselderij en een in stukjes gesneden kleine courgette toegevoegd die ik vooraf even gebakken heb in de hoeveelheid genoemde olijfolie in het recept. Lekkere salade.
Nog wat foutjes gevonden in de beschrijving: Serverschaal moet zijn serveerschaal. Bij de supermarktprijzen staat "bruine bonen" ipv " bruine linzen".
Restje bewaren kan wel 5 dagen maar dan zonder geitenkaas of feta als je dat gebruikt hebt.
2 juni 2025 om 19:24
Bedankt voor de mooie foto en beoordeling Petra. We hebben het recept bijgewerkt. Groetjes.