Doro Wat: Ethiopisch Kipgerecht

(Nog geen beoordelingen)

Je kunt dit gerecht serveren met injera (een soort brood) en een bijgerecht van groenten. Bijvoorbeeld Atkilt, dat is een kool- en aardappelgerecht, maar er zijn ook genoeg andere heerlijke Ethiopsiche opties.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    1 uur 25 min
  • Totaal
    1 uur 35 min
Pinterest
Doro Wat
Wist je dat Doro Wat, een pittige Ethiopische kipstoofpot, vaak beschouwd wordt als het nationale gerecht van Ethiopië en traditioneel geserveerd wordt met injera, een sponsachtige zuurdesempannenkoek?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middellaag vuur. Bak en roer de ui tot deze glazig is. Ongeveer 5 tot 6 minuten.
  2. Stap 2 Voeg 125 ml water en de tomatenpuree toe. Blijf roeren tot het heet is. Ongeveer 2 minuten.
  3. Stap 3 Roer vervolgens de resterende boter, berbere, knoflook en gember erdoor. Zet het vuur laag en kook tot het mengsel indikt tot een pastadikte. Ongeveer 20 tot 30 minuten.
  4. Stap 4 Roer het resterende water door de berberepasta en voeg de kip toe. Laat sudderen tot het ingedikt is tot een sausdikte. Ongeveer 45 minuten.
  5. Stap 5 Roer nu de witte wijn, kardemom en peper door de saus. Voeg de gekookte eieren toe. Kook tot de saus iets is ingedikt. Nog ongeveer 15 minuutjes.

Tip

Berbere is erg pittig. Als je hier niet van houdt dan kun je de hoeveelheid in het recept verminderen.

Je kunt kip ook vervangen door andere soorten vlees.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1730 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 2 april 2024

Tip

Berbere is erg pittig. Als je hier niet van houdt dan kun je de hoeveelheid in het recept verminderen.

Je kunt kip ook vervangen door andere soorten vlees.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 778 kcal
Vetten 54 g
waarvan verzadigde vetzuren 32 g
Koolhydraten 24 g
waarvan suikers 8 g
Vezels 12 g
Eiwitten 33 g
Zout 7.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account