Griekse citroenaardappeltjes met olijven

Prijs: € 4,28 Recept / € 1,07 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Voorgekookte krieltjes gaan met olijfolie, citroensap, veel knoflook en donkere olijven in de oven tot ze heerlijk bruin en knapperig zijn. Lekker bij mijn Griekse stoofvlees.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Ovenschaal

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 4,28
  • Plus Plus
    € 4,66
  • Coop Coop
    € 4,70

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Stap 2 Kook de krieltjes met schil plm. 5 minuten voor. Laat de krieltjes wat afkoelen. Verwijder de schil van de krieltjes. Doe de krieltjes over in een ruime ovenschaal. Meng de olijfolie met het citroensap, knoflook en tijm. Maak op smaak met peper en zout. Meng de krieltjes hier goed door. Alle aardappeltjes moeten ermee bedekt zijn, Verdeel de olijven door de aardappeltjes. Leg wat klontjes boter hier en daar op de aardappeltjes (niet nodig, maar nog lekkerder).
    1. vastkokende krieltjes 1.000 g
    2. olijfolie 3 el
    3. citroensap 1,5 citroen
    4. knoflook 4 teentjes
    5. gedroogde tijm 1 el
    6. peper
    7. zout
    8. zwarte olijven
    9. ongezouten roomboter
  3. Stap 3 Zet de schaal gedurende plm. 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de aardappeltjes een mooie goudbruine kleur hebben gekregen. Garneer met wat schijfjes citroen.
    1. citroen
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt deze schotel ook maken met voorgekookte krieltjes uit het koelvak van de supermarkt. Ook dan toch nog even voorkoken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 213 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 28 april 2025

Tip

Je kunt deze schotel ook maken met voorgekookte krieltjes uit het koelvak van de supermarkt. Ook dan toch nog even voorkoken.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Prima bijgerecht

Dit gerecht bestaat voornamelijk uit aardappelen (bron van koolhydraten en kalium), bereid met olijfolie (gezonde vetten), citroen en knoflook. Roosteren in de oven is een relatief gezonde bereidingswijze. Minpunten zijn het verwijderen van de schil (minder vezels), de optionele boter (verzadigd vet) en de olijven die, afhankelijk van type en hoeveelheid, veel zout kunnen bevatten. Globaal genomen een prima bijgerecht, maar let op met toegevoegd zout en de eventuele boter.

Energie 319 kcal
Vetten 11.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.6 g
Koolhydraten 46.7 g
waarvan suikers 0.4 g
Vezels 3.4 g
Eiwitten 7.3 g
Zout 0.6 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account