Rundergehakt curry met groente en eiermie

Prijs: € 6,92 Recept / € 3,46 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een gerecht om op een zaterdag snel iets lekkers op tafel te zetten. Rundergehakt met groente en rode currypasta met tomatenblokjes en de licht romige smaak van kokosmelk geserveerd met eiermie.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Snijplank
  • Mes
  • Pan

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 6,92
  • Plus Plus
    € 7,06
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 7,13

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar.
  2. Stap 2 Verwarm 1 el olijfolie en bak het gehakt rul. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Zet dit even apart.
    1. olijfolie 1 el
    2. rundergehakt 200 g
    3. rode currypasta 40 g
  3. Stap 3 Voeg zo nodig de rest van de olie toe en fruit de sjalot en de knoflook even enkele minuten. Voeg de paprikablokjes toe en fruit even mee.
    1. olijfolie 0,5 el
    2. banaansjalot 1 st
    3. knoflook 1 teen
    4. paprika 1 st
  4. Stap 4 Voeg erwtjes en de tomatenblokjes toe en laat dit circa 8 minuten zachtjes pruttelen. Breng extra op smaak met gemalen peper. Kook ondertussen de eiermie volgens de verpakking.
    1. diepvries tuinerwten 100 g
    2. tomatenblokjes 200 g
    3. peper
    4. eiermie 120 g
  5. Stap 5 Voeg de kokosmelk en het gehakt toe, roer alles door . Laat even pruttelen en proef. Voeg eventueel nog extra currypasta toe.
    1. kokosmelk light 150 ml
    2. rundergehakt 200 g
  6. Stap 6 Roer de eiermie door de curry en verdeel de inhoud over 2 voorverwarmde borden.
    1. eiermie 120 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt er ook voor kiezen om de eiermie apart te serveren en dan vervolgens de saus erop.

Garneer met verse koriander of peterselie.

Wil je dit gerecht glutenvrij maken? Gebruik dan rijstnoedels in plaats van eiernoedels.

Of wat stukjes verse limoen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 260 keer bekeken
  • 6 keer bewaard
  • 19 april 2025

Tip

Je kunt er ook voor kiezen om de eiermie apart te serveren en dan vervolgens de saus erop.

Garneer met verse koriander of peterselie.

Wil je dit gerecht glutenvrij maken? Gebruik dan rijstnoedels in plaats van eiernoedels.

Of wat stukjes verse limoen.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Een goede basis

Dit recept krijgt een mooie score omdat het een goede hoeveelheid groenten bevat zoals paprika, tomaat en doperwten, wat zorgt voor de nodige vezels en vitamines. Het gebruik van light kokosmelk is een slimme keuze om de hoeveelheid verzadigd vet te beperken. Een punt van aandacht is de eiermie, die doorgaans van geraffineerde bloem is gemaakt. Voor een voedzamere maaltijd zou je kunnen kiezen voor een volkoren variant, zoals volkoren noedels of zilvervliesrijst, om zo meer vezels en een langduriger verzadigd gevoel te krijgen. Desondanks is het een relatief gebalanceerde en smaakvolle maaltijd.

Energie 649 kcal
Vetten 29.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.6 g
Koolhydraten 62.3 g
waarvan suikers 10.1 g
Vezels 6.1 g
Eiwitten 31.8 g
Zout 1.9 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account