Bolognese quiche met gehakt

Prijs: € 14,90 Recept / € 2,48 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De quiche bestaat uit gehakt, tomaten, kaas en pesto. Eenvoudig, maar erg lekker van smaak. Ik had twee quiches gemaakt maar deze had de hoofdrol.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Quichevorm of springvorm 24 cm doorsnede
  • Koekenpan
  • Bakpapier

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 14,90
  • Jumbo Jumbo
    € 16,19
  • Plus Plus
    € 16,70

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin het gehakt rul en lichtbruin. Bak de gesnipperde ui, het larierblaadje en de knoflook even mee.
    1. olijfolie 2 el
    2. rundergehakt 500 g
    3. ui 1 st
    4. laurierblad 1 st
    5. knoflook 2 teentjes
  2. Stap 2 Voeg het tomatenpuree eraan toe en bak dit ook even mee. Kruid het gehakt met peper, zout en de oregano.
    1. tomatenpuree 1 el
    2. peper
    3. zout
    4. gedroogde oregano 1 el
  3. Stap 3 Voeg de tomatenblokjes (polpa) en de pesto eraan toe en breng het gehakt zachtjes aan de kook. Laat het gehakt minstens 15 minuten zachtjes sudderen. Laat het gehakt wat afkoelen.
    1. tomatenblokjes 400 g
    2. groene pesto koelvers 2 el
  4. Stap 4 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte. Bekleed de bakvorm (24 cm) met bakpapier en het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van bladerdeeg. Zet de bakvorm (zonder vulling) plm. 10 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg een lichte kleur heeft gekregen (zo heb je nooit een vochtige onderkant bij je quiche). Het deeg is wat gestegen maar druk het gewoon naar beneden, kan geen kwaad.
    1. diepvries bladerdeeg 6 plakjes
  5. Stap 5 Bekleed het bladerdeeg op de bodem van de springvorm met de plakjes kaas. Verdeel de gehaktmassa erover.
    1. belegen kaas
  6. Stap 6 Klop de eieren met de crème fraîche en giet dit over het gehakt. Strooi de geraspte kaas erover en zet de vorm gedurende 20 tot 25 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.
    1. ei 3 st
    2. crème fraîche 200 ml
    3. geraspte belegen kaas 75 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de quiche ook met deeg voor hartige taart maken.

Ik doe vaak nog een schepje suiker of wat honing in de gehaktsaus.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 317 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 14 april 2025

Tip

Je kunt de quiche ook met deeg voor hartige taart maken.

Ik doe vaak nog een schepje suiker of wat honing in de gehaktsaus.

Voedingswaarden

Per portie
4 / 10
Weinig gebalanceerd

Deze quiche is een bron van eiwitten door het gehakt en de eieren. Echter, de gezondheidsscore is relatief laag door het hoge gehalte aan verzadigd vet afkomstig uit meerdere bronnen: bladerdeeg, rundergehakt, crème fraîche en een dubbele portie kaas. Het gerecht bevat daarnaast, op de tomaat en ui na, nauwelijks groenten en is daardoor arm aan vezels. Hoewel de quiche zonder twijfel vullend is, is het door de combinatie van veel vet en weinig voedingsstoffen geen gebalanceerde maaltijd.

Energie 679 kcal
Vetten 50.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 24 g
Koolhydraten 25.6 g
waarvan suikers 5.7 g
Vezels 1.7 g
Eiwitten 27.5 g
Zout 1.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account