Zürcher Geschnetzeltes met tagliatelle

Prijs: € 22,35 Recept / € 5,59 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Zürcher Geschnetzeltes is een nationaal Zwitsers gerecht van hele dunne plakjes kalfsvlees in een romige saus met champignons. Het wordt meestal met rösti gegeten maar wij vinden het lekkerder met tagliatelle.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote koekenpan

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 22,35
  • Jumbo Jumbo
    € 22,40
  • Plus Plus
    € 22,43

Bereiding

  1. Stap 1 Kruid de reepjes kalfsvlees met peper en zout en bestrooi de vleesreepjes met bloem.
    1. kalfsschnitzel 600 g
    2. peper
    3. zout
    4. bloem 1 el
  2. Stap 2 Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de reepjes kalfsvlees in gedeelten snel lichtbruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
    1. zonnebloemolie 2 el
    2. kalfsschnitzel 600 g
  3. Stap 3 Bak in het overgebleven vet de snippers sjalot en de plakjes champignons. Blus dit af met de droge witte wijn. Laat de wijn een beetje inkoken. Voeg de room eraan toe en laat ook de room wat inkoken tot het wat dikker wordt.
    1. sjalot 3 st
    2. champignons 250 g
    3. droge witte wijn 125 ml
    4. slagroom 250 ml
  4. Stap 4 Doe het vlees terug in de pan. Meng alles goed door elkaar en verwarm het vlees kort. Niet te lang want dan wordt het vlees droog.
  5. Stap 5 Maak op smaak met wat citroenrasp. Garneer met wat gehakte peterselie. Serveer met tagliatelle.
    1. citroenschil 1 tl
    2. platte peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt dit gerecht ook met reepjes kipfilet maken.

Lekker met rösti, aardappelpuree, rijst of pasta.

Als groente zijn sperziebonen, snijbonen, doperwten etc. lekker erbij.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 453 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 14 april 2025

Tip

Je kunt dit gerecht ook met reepjes kipfilet maken.

Lekker met rösti, aardappelpuree, rijst of pasta.

Als groente zijn sperziebonen, snijbonen, doperwten etc. lekker erbij.

Voedingswaarden

Per portie
5 / 10
Rijke klassieker

Dit Zwitserse gerecht scoort gemiddeld op de gezondheidsschaal. Het bevat mager kalfsvlees als goede bron van eiwitten en een bescheiden hoeveelheid champignons. De score wordt echter flink naar beneden gehaald door het gebruik van 200 ml slagroom, wat de saus erg calorierijk en hoog in verzadigd vet maakt. Voor een gezondere variant zou je de slagroom kunnen vervangen door een light kookroom, de hoeveelheid groenten kunnen verdubbelen en kunnen kiezen voor volkoren pasta.

Energie 384 kcal
Vetten 20.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.5 g
Koolhydraten 9.1 g
waarvan suikers 4.2 g
Vezels 1.4 g
Eiwitten 36.6 g
Zout 0.9 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Kalfsschnitzel
Peper
Zout
Bloem
Zonnebloemolie
Sjalot
Champignons
Droge witte wijn
Slagroom
Biologische citroen
Platte peterselie
Totaal € 22,35 € 22,40 € 22,43

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account