Sperziebonen met spek, gebakken uien en pesto

Prijs: € 4,20 Recept / € 2,10 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Heerlijk bijgerecht. Sperziebonen beetgaar gekookt. In andere pan spekstukjes en uien gebakken. Gemengd met de sperziebonen samen met de basilicum-pesto. Lekker met gebakken aardappelen.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Vergiet

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 4,20
  • Plus Plus
    € 4,20
  • Jumbo Jumbo
    € 4,31

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de sperziebonen beetgaar in plm. 8 tot 10 minuten. Giet de sperziebonen af in een vergiet.
    1. sperziebonen 400 g
  2. Stap 2 Bak de spekreepjes lichtbruin in de pan waarin de sperziebonen zijn gekookt. (Voeg eventueel nog wat olie toe). Voeg de uisnippers eraan toe en bak mee tot heel lichtbruin. Bak de gesnipperde knoflook 1 minuut mee.
    1. magere spekreepjes 120 g
    2. ui 1 st
    3. knoflook 2 teentjes
  3. Stap 3 Doe sperziebonen terug in de pan, Voeg de pesto toe. Meng alles goed door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
    1. groene pesto 1 el
    2. peper
    3. zout
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Lekker met flink wat gehakte peterselie (was ik vergeten).

Lekker met gebakken aardappelen of aardappelpuree.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 303 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 10 april 2025

Tip

Lekker met flink wat gehakte peterselie (was ik vergeten).

Lekker met gebakken aardappelen of aardappelpuree.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Gemiddeld gezond

Dit gerecht krijgt een 6 omdat het een goede basis van groenten heeft, maar ook ingrediënten bevat die minder gezond zijn. De ruime portie sperziebonen is een pluspunt, want deze levert veel vezels en vitaminen. Echter, de toevoeging van spek, zelfs de magere variant, maakt het gerecht rijk aan zout en verzadigd vet. Spek is bovendien bewerkt vlees, waarvan wordt geadviseerd de inname te beperken. Ook de pesto voegt extra vet en zout toe. Hoewel het een smaakvolle manier is om groenten te eten, zorgen het spek en de pesto ervoor dat het gerecht niet optimaal gezond is.

Energie 183 kcal
Vetten 4.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.6 g
Koolhydraten 21 g
waarvan suikers 8.8 g
Vezels 6.5 g
Eiwitten 17.4 g
Zout 2.5 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account