Risotto met groene asperges, doperwten en pesto

Prijs: € 9,11 Recept / € 2,28 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Heerlijke risotto van arborio rijst met verse groene asperges, doperwten (diepvries) en groene pesto. Lekker met vers geraspte Pecorino kaas.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Hapjespan

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 9,11
  • Jumbo Jumbo
    € 10,09
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 10,47

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de stukjes asperges en de doperwten plm. 5 tot 7 minuten. Haal de groenten uit de pan en zet apart.
    1. olijfolie 2 el
    2. groene asperges 400 g
    3. diepvries doperwten 100 g
  2. Stap 2 Bak in de overgebleven olie de snippers sjalot glazig. Voeg de rijst eraan toe en bak zo lang omscheppend mee tot alle korrels glanzen. Blus af met de witte wijn.
    1. sjalot 2 st
    2. arboriorijst 250 g
    3. droge witte wijn 1 glas
  3. Stap 3 Zodra het vocht bijna is verdwenen, voeg je beetje bij beetje de warme groentebouillon eraan toe. Steeds weer een beetje als het vocht bijna is verdwenen. Na ongeveer 20 minuten voeg je de asperges en de doperwten eraan toe. Meng alles goed door elkaar en voeg nog wat bouillon toe. Laat nog 5 minuten zachtjes sudderen.
    1. groentebouillon 400 ml
    2. groene asperges 400 g
    3. diepvries doperwten 100 g
  4. Stap 4 Roer de pesto en de roomboter door de risotto. Proef en maak de risotto eventueel nog op smaak met worcestersaus, peper en zout
    1. groene pesto 2 el
    2. ongezouten roomboter 10 g
    3. worcestershire saus
    4. peper
    5. zout
  5. Stap 5 Dien de risotto op met de vers geraspte Pecorino kaas.
    1. pecorino romano 50 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Neem aspergetips in plaats van groene asperges.

In plaats van roomboter kun je ook een scheutje room door de risotto roeren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 296 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 10 april 2025

Tip

Neem aspergetips in plaats van groene asperges.

In plaats van roomboter kun je ook een scheutje room door de risotto roeren.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Redelijke keuze

Dit recept scoort een 6 omdat het een mooie hoeveelheid groenten bevat dankzij de 500 gram asperges en doperwten. Het gebruik van witte risottorijst, een geraffineerd graanproduct, maakt het minder voedzaam dan een volkoren variant. Daarnaast zorgen de bouillon van een tablet, de pesto en de Pecorino kaas voor een relatief hoog gehalte aan zout en verzadigd vet. Hoewel de groenten een pluspunt zijn, maken de andere ingrediënten het een gerecht dat qua voedingswaarde in de middenmoot valt.

Energie 426 kcal
Vetten 10.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.2 g
Koolhydraten 60.8 g
waarvan suikers 4.5 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 11.6 g
Zout 1.4 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account