Polenta Frietjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit is een geweldige variatie op normale frietjes.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min
Pinterest
Polenta Frietjes
Wist je dat polenta frietjes een uitstekend glutenvrij alternatief zijn voor traditionele frietjes, en dat ze een rijke, maïsachtige smaak hebben die ze bijzonder maakt in vergelijking met hun aardappeltegenhangers?

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Meng in een grote pan de melk, kippenbouillon en boter. Breng aan de kook. Voeg langzaam al roerend de polenta toe. Zet het vuur lager en blijf roeren tot de polenta loskomt van de rand van de pan.
  2. Stap 2 Meng de kaas en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de polenta gelijkmatig over een bakplaat en koel in de koelkast tot het koud is.
  3. Stap 3 Snijd de polenta op een snijplank in repen van ongeveer 2x2x8 cm.
  4. Stap 4 Verhit olie in een frituurpan tot 185 graden Celsius. Frituur de polentafrietjes in porties tot ze knapperig zijn. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 753 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 26 maart 2024

Voedingswaarden

Per portie
3 / 10
Vrij calorierijk

Deze polentafrietjes scoren laag vanwege de combinatie van volle melk, boter en Parmezaanse kaas, wat resulteert in een hoog gehalte aan verzadigd vet, nog voordat ze worden gefrituurd. Het frituren zelf voegt aanzienlijk meer vet en calorieën toe, waardoor het gerecht calorierijk wordt. Daarnaast kunnen de bouillon en kaas het natriumgehalte verhogen, wat dit gerecht over het algemeen tot een minder gezonde optie maakt die men beter met mate kan eten.

Energie 493 kcal
Vetten 25 g
waarvan verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 54 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 4 g
Eiwitten 15 g
Zout 3.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account