Stap 1
Meng in een grote pan de melk, kippenbouillon en boter. Breng aan de kook. Voeg langzaam al roerend de polenta toe. Zet het vuur lager en blijf roeren tot de polenta loskomt van de rand van de pan.
Stap 2
Meng de kaas en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de polenta gelijkmatig over een bakplaat en koel in de koelkast tot het koud is.
Stap 3
Snijd de polenta op een snijplank in repen van ongeveer 2x2x8 cm.
Stap 4
Verhit olie in een frituurpan tot 185 graden Celsius. Frituur de polentafrietjes in porties tot ze knapperig zijn. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
Deel jouw kookkunsten
Heb je plezier gehad tijdens het koken? Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept