Goed Gevulde Goulash uit de Slowcooker

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Door tijdgebrek heb ik de uien, paprika en het vlees vooraf eens NIET gebakken. Toch een verrassende lekkere goulash op tafel.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    8 uur
  • Totaal
    8 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Leg de stukjes sukade in een kom, bestrooi ze met bloem en werk met schone handen de bloem door de blokjes, zodat het vlees met bloem bedekt is.
    1. sukadelap 1.000 g
    2. bloem 2 el
  2. Stap 2 Leg de uien en de paprika op de bodem van de binnenpan. Bestrooi met de gesnipperde knoflook.
    1. ui 2 st
    2. paprika 1 st
    3. gele paprika 1 st
    4. groene paprika 1 st
    5. knoflook 4 tenen
  3. Stap 3 Leg daar het vlees bovenop.
  4. Stap 4 Voeg vervolgens alle kruiden toe en verkruimel er de 2 bouillonblokjes over.
    1. peper
    2. gemalen karwijzaad 1,5 tl
    3. paprikapoeder gerookt 1 tl
    4. knoflookpoeder 1 tl
    5. groentebouillonblokje minder zout 2 st
  5. Stap 5 Voeg de tomaatjes met het sap toe, de tomatenpuree en de laurier blaadjes .
    1. cherrytomaatjes uit blik 1 blik
    2. tomatenpuree 1 blikje
    3. laurierblad 3 st
  6. Stap 6 Zet de slowcooker voor 8 uur op low.
  7. Stap 7 Roer als de kooktijd voorbij is alles heel goed door en proef. Voeg zo nodig meer peper (en zout) toe naar smaak.
    1. peper
    2. zout
  8. Stap 8 Roer tot slot om de goulash te verfijnen er een scheutje kookroom door en laat met het deksel eraf de sausin circa 10 minuten een beetje indikken. Vis er de laurier uit.
    1. kookroom
  9. Stap 9 Serveer met rijst naar keuze en garneer met wat peterselie.
    1. rijst
    2. peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De bloem zorgt ervoor dat de saus bindt.

* In plaats van de kerstomaatjes van Mutti kun je ook kiezen voor een blik gepelde tomaten, tomatenblokjes of tomato frito.

Roer er wat crème fraîche door i.p.v kookroom of bind het gerecht met een maizena papje.

Serveer eventueel met een frisse salade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
350 recepten
  • Donateur
  • 1635 keer bekeken
  • 6 keer bewaard
  • 27 maart 2025

Tip

De bloem zorgt ervoor dat de saus bindt.

* In plaats van de kerstomaatjes van Mutti kun je ook kiezen voor een blik gepelde tomaten, tomatenblokjes of tomato frito.

Roer er wat crème fraîche door i.p.v kookroom of bind het gerecht met een maizena papje.

Serveer eventueel met een frisse salade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 299 kcal
Vetten 10.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.5 g
Koolhydraten 15.9 g
waarvan suikers 5.7 g
Vezels 2.7 g
Eiwitten 34.1 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account