Een heerlijke, goed vullende omelet als hoofdgerecht met chipolata, cheddar, groente en natuurlijk ei. Op stevig brood geserveerd een volledig gerecht.
** Ik maakte deze omelet al eens eerder, maar dan met 100 gram chorizo in plakjes uitgebakken.
Chorizo bevat 4,2 gram zout per 100 gram.
De gebruikte chipolata worstjes slechts 1,02 gram zout per 100 gram volgens de verpakking.
Dat is mooi meegenomen en ook lekker.
** Ik maakte deze omelet al eens eerder, maar dan met 100 gram chorizo in plakjes uitgebakken.
Chorizo bevat 4,2 gram zout per 100 gram.
De gebruikte chipolata worstjes slechts 1,02 gram zout per 100 gram volgens de verpakking.
Dat is mooi meegenomen en ook lekker.
Dit recept krijgt een voldoende omdat het een goede hoeveelheid groenten bevat dankzij de puntpaprika, bosui en rode ui. Ook zijn eieren een prima bron van eiwitten. De keuze voor een zoutloos bouillonblokje is een pluspunt. De gezondheidsscore wordt echter naar beneden gehaald door het gebruik van gekruide runderworstjes; dit is bewerkt vlees en levert, net als de cheddarkaas, relatief veel verzadigd vet en zout. Hoewel het een vullende maaltijd is, zou het vervangen van de worst door bijvoorbeeld kip, vis of extra groenten het gerecht aanzienlijk gezonder maken.
Energie | 485 kcal |
---|---|
Vetten | 35 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 14.8 g |
Koolhydraten | 14.9 g |
waarvan suikers | 4.7 g |
Vezels | 1.9 g |
Eiwitten | 27.1 g |
Zout | 1.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept