Spaanse Omelet met gekruide runderworst en puntpaprika

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijke, goed vullende omelet als hoofdgerecht met chipolata, cheddar, groente en natuurlijk ei. Op stevig brood geserveerd een volledig gerecht.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan met anti aanbakbodem
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar.
  2. Stap 2 Klop de 4 eieren los, voeg 2 cupjes koffiemelk of een scheutje kookroom toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Voeg gemalen peper naar smaak toe en klop alles goed door elkaar. Zet even aan de kant.
    1. ei 4 st
    2. halfvolle koffiemelk cups 2 st
    3. kruidenbouillonblokje zonder zout 1 st
    4. peper
  3. Stap 3 Bak de chipolata worstjes volgens de verpakking gaar (circa 8 minuten), laat een beetje afkoelen en snij in dunne plakjes.
    1. black angus chipolataworstjes 3 st
    2. vloeibare margarine 0,5 el
  4. Stap 4 Fruit in het aanhangend vet de paprika, rode ui en bosui. (Voeg zo nodig wat vetstof toe)
    1. rode puntpaprika 1 st
    2. rode ui 1 st
    3. bosui 2 stengels
  5. Stap 5 Voeg de plakjes worst toe en roer alles goed door.
  6. Stap 6 Giet er het eimengsel overheen en laat dit op een zacht vuurtje stollen.
  7. Stap 7 Verdeel er de cheddar over, laat smelten en garneer vervolgens met peterselie. Halveer de omelet en serveer deze op (geroosterd) brood naar keuze.
    1. cheddar kaas 50 g
    2. peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

** Ik maakte deze omelet al eens eerder, maar dan met 100 gram chorizo in plakjes uitgebakken.
Chorizo bevat 4,2 gram zout per 100 gram.
De gebruikte chipolata worstjes slechts 1,02 gram zout per 100 gram volgens de verpakking.

Dat is mooi meegenomen en ook lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 135 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 25 maart 2025

Tip

** Ik maakte deze omelet al eens eerder, maar dan met 100 gram chorizo in plakjes uitgebakken.
Chorizo bevat 4,2 gram zout per 100 gram.
De gebruikte chipolata worstjes slechts 1,02 gram zout per 100 gram volgens de verpakking.

Dat is mooi meegenomen en ook lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 485 kcal
Vetten 35 g
waarvan verzadigde vetzuren 14.8 g
Koolhydraten 14.9 g
waarvan suikers 4.7 g
Vezels 1.9 g
Eiwitten 27.1 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account