Indisch gehaktbrood

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Echt heel lekker en fijn om een aantal plakken in voorraad te hebben in de vriezer.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
10

Benodigdheden

  • Ovenschaal 20 x 15 x 6

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven op 180 graden
  2. Stap 2 Stamp de aardappelen en meng met het gehakt en de rest van de ingrediënten. Ik doe dat in de standmixer met de H-haak maar met een grote vork kan ook. Of met dezelfde stamper als waar je de aardappels mee gestampt hebt.
    1. kruimige aardappelen 300 g
    2. rundergehakt 750 g
    3. ei 3 st
    4. nasi kruidenmix 3 el
    5. sambal badjak 3 tl
    6. knoflook 2 tenen
    7. gember 1 cm
    8. gemalen koriander 1 tl
    9. zout 1,5 tl
    10. ui 1 st
  3. Stap 3 Doe in een ingevette ovenschaal en druk goed aan met de achterkant van een lepel of een siliconenspatel. Bestrijk de bovenkant met zoete ketjap (keukenkwast) en strooi er een beetje panko of kokos over.
    1. ketjap manis 6 el
    2. panko
  4. Stap 4 60 minuten in de oven op 180 graden.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Een grotere ovenschaal kan ook. Pas in dat geval de oventijd aan want het gehaktbrood wordt dan lager. Laat goed afkoelen (desnoods een nacht in de koelkast) want als je het warm in plakken snijdt dan valt het uit elkaar. Door de aardappelen krijg je namelijk een zacht gehaktbrood. Doe er ook eens een paar eetlepels pindakaas door.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 96 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 20 maart 2025

Tip

Een grotere ovenschaal kan ook. Pas in dat geval de oventijd aan want het gehaktbrood wordt dan lager. Laat goed afkoelen (desnoods een nacht in de koelkast) want als je het warm in plakken snijdt dan valt het uit elkaar. Door de aardappelen krijg je namelijk een zacht gehaktbrood. Doe er ook eens een paar eetlepels pindakaas door.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 269 kcal
Vetten 16.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.2 g
Koolhydraten 13 g
waarvan suikers 8 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 16.1 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account