Pastinaak/courgette soep

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijk soepje van gezonde groenten met als extra tomaat, kip en kaas! Lekker als voorgerecht maar met een homp brood zéker ook als hoofdgerecht! Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten, het is een makkelijk recept.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    1 uur 10 min
  • Totaal
    1 uur 25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Soeppan
  • Staafmixer of blender

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit een scheut olijfolie in een soeppan. Bestrooi de kipblokjes met peper/zout en wat Italiaanse kruiden. Bak ze aan en laat ze daarna (als je kippendij gebruikt) nog een kwartiertje met een kopje water erbij gaar stoven. Haal de kip met het scheutje bouillon uit de pan en zet apart.
    1. olijfolie
    2. kipdijfilet 300 g
    3. peper
    4. zout
    5. italiaanse kruiden 1 el
  2. Stap 2 Snijd de ui en de knoflook in grove stukken. Doe opnieuw een flinke scheut olijfolie in de pan en bak hierin de ui en knoflook glazig (NIET bruin bakken). Schil de pastinaak, snijd in plakken en voeg toe. Snijd de courgette in plakken en voeg toe. Roerbak dit even vijf minuten. Voeg dan de grof gesneden tomaat toe. Roer even door, voeg rozemarijn, het laurierblad en de bouillon toe. Laat een uurtje op laag vuur staan.
    1. ui 1 st
    2. knoflook 3 teentjes
    3. olijfolie
    4. pastinaak 2 st
    5. courgette 2 st
    6. tomaat 4 st
    7. rozemarijn 1 takje
    8. laurierblad 2 st
    9. groentebouillon 1.500 ml
  3. Stap 3 Haal dan de kruiden uit de soep en pureer deze. Doe de kipblokjes met het beetje bouillon hiervan bij de soep en voeg de creme fraIche en wat geraspte kaas toe. Strooi er wat zwarte peper over en serveer lekker warm met eventueel wat croutons er op. Hier kun je nog wat parmezaan over raspen.
    1. crème fraîche 1 el
    2. parmezaanse kaas
    3. peper
    4. croutons
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Wil je een deel invriezen? Schep dit er dan uit vóór je de melkproducten toevoegt. Die kun je er dan later als je de soep gaat eten bij doen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 471 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 19 maart 2025

Tip

Wil je een deel invriezen? Schep dit er dan uit vóór je de melkproducten toevoegt. Die kun je er dan later als je de soep gaat eten bij doen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 233 kcal
Vetten 11.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.1 g
Koolhydraten 20.8 g
waarvan suikers 10.2 g
Vezels 4.5 g
Eiwitten 13.6 g
Zout 3.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account