Eitjes met een beetje pit

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Het gaat weer richting Pasen en gegarandeerd kopen we weer teveel gekookte paaseieren in. Deze zijn dan ideaal om te vullen.

  • Voorbereiding
    8 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    18 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Pan
  • Spuitzak met spuitmondje
  • Bordje

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de eieren, laat ze schrikken, afkoelen en pel ze. Halveer de eieren en wip de dooier eruit en leg deze in een kommetje. Houd het witte deel apart.
    1. ei 4 st
  2. Stap 2 Prak de dooiers met mayonaise, mosterd, paprikapoeder, wijnazijn , peterselie, en worcestershiresaus tot een geheel. Proef.
    1. mayonaise 1,5 el
    2. milde mosterd 1 tl
    3. paprikapoeder 0,5 tl
    4. witte balsamicoazijn 1 el
    5. peterselie 1 el
    6. worcestershire saus 0,25 ml
  3. Stap 3 Breng de vulling over in een spuitzak en laat een kwartiertje opstijven in de koelkast.
  4. Stap 4 Bak het spek krokant uit in een droge koekenpan.
    1. ontbijtspek 1 plakje
  5. Stap 5 Leg de halve eieren op een bordje en spuit de gemaakte vulling erin.
  6. Stap 6 Garneer met wat krokant spek en peterselie.
    1. peterselie
    2. ontbijtkoek
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Worcestershiresaus is te vervangen door tabasco.

In plaats van peterselie is bieslook ook erg lekker.

Bestrooi naar smaak met chilivlokken.

Opstijftijd is niet meegerekend.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
367 recepten
  • Donateur
  • 203 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 19 maart 2025

Tip

Worcestershiresaus is te vervangen door tabasco.

In plaats van peterselie is bieslook ook erg lekker.

Bestrooi naar smaak met chilivlokken.

Opstijftijd is niet meegerekend.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Lekker, met mate

Dit recept voor gevulde eitjes scoort een voldoende dankzij de voedzame basis van ei, dat rijk is aan eiwitten, vitamines en mineralen. De toevoeging van mayonaise levert echter veel vet en calorieën, terwijl het gebruik van ontbijtspek als garnering zorgt voor extra verzadigd vet en zout. Omdat het een klein borrelhapje is, past het prima af en toe binnen een gebalanceerd voedingspatroon, maar het is geen dagelijkse kost.

Energie 64 kcal
Vetten 5.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.4 g
Koolhydraten 0.6 g
waarvan suikers 0.4 g
Vezels 0 g
Eiwitten 3.7 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account