Ik maakte al eens eerder een soortgelijk gerecht, namelijk : "Spaghetti met spinazie, zalm en boursin". Spinazie en zalm is voor ons een heerlijke combi en zeker met pasta geserveerd. Een heerlijk gerecht op een gewone dag, dat niet alleen snel klaar is, maar ook nog eens ontzettend lekker.
In plaats van warmgerookte zalm is vers gebakken zalm of gerookte zalm ook lekker.
Die 120 gram pasta is voor ons voldoende. Neem gerust meer naar behoefte.
In plaats van warmgerookte zalm is vers gebakken zalm of gerookte zalm ook lekker.
Die 120 gram pasta is voor ons voldoende. Neem gerust meer naar behoefte.
Dit recept scoort goed dankzij de ruime hoeveelheid spinazie en de warmgerookte zalm. Spinazie levert belangrijke vitamines, mineralen en vezels, terwijl de zalm een uitstekende bron is van eiwitten en gezonde omega-3 vetzuren. Het gebruik van Boursin en room voor de saus maakt het gerecht wel rijker aan verzadigd vet en calorieën. Ondanks de romige saus is het geheel, mede door de bescheiden portie pasta, een redelijk gebalanceerde en voedzame maaltijd.
Energie | 494 kcal |
---|---|
Vetten | 15.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.9 g |
Koolhydraten | 56.6 g |
waarvan suikers | 4.8 g |
Vezels | 6.1 g |
Eiwitten | 32.6 g |
Zout | 2.1 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Om je vingers bij af te likken😋.
Ik heb alleen 400 gr spinazie gebruikt.
Staat op mijn " vast en zeker nog een keer maken" lijstje 😊