Macaroni met warmgerookte zalm, spinazie en boursinsaus

Heeft het gesmaakt?
4 (1 beoordeling)

Ik maakte al eens eerder een soortgelijk gerecht, namelijk : "Spaghetti met spinazie, zalm en boursin". Spinazie en zalm is voor ons een heerlijke combi en zeker met pasta geserveerd. Een heerlijk gerecht op een gewone dag, dat niet alleen snel klaar is, maar ook nog eens ontzettend lekker.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar. Verwarm de olie in de wok en fruit de sjalotsnippers enkele minuten. Voeg de knoflook toe en fruit even mee. Roer de room en de boursin samen los.
    1. olie 1 el
    2. sjalot 2 st
    3. knoflook 1 teen
    4. boursin cuisine 2 el
    5. slagroom 2 el
  2. Stap 2 Voeg de spinazie in porties toe aan de ui en de knoflook en laat de spinazie al roerend slinken.
    1. spinazie 300 g
  3. Stap 3 Kook ondertussen de gekozen pasta volgens de beschrijving op de verpakking gaar. Giet af en houd warm.
    1. macaroni 120 g
  4. Stap 4 Warm de zalm in een apart pannetje op.
    1. warmgerookte zalmfilet 200 g
  5. Stap 5 Roer de bousin met room door de spinazie en verwarm mee. Breng de spinazie op smaak met peper, een kneepje citroensap en eventueel zout.
    1. peper
    2. zout
    3. citroensap
  6. Stap 6 Pluk de verwarmde zalm in snippers van de huid.
  7. Stap 7 Verdeel de pasta over 2 voorverwarmde borden, leg er de spinazie bovenop en garneer met de warmgerookte zalmsnippers. Serveer meteen.
Heeft het gesmaakt?
4 (1 beoordeling)

Tip

In plaats van warmgerookte zalm is vers gebakken zalm of gerookte zalm ook lekker.

Die 120 gram pasta is voor ons voldoende. Neem gerust meer naar behoefte.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 179 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 18 maart 2025

Tip

In plaats van warmgerookte zalm is vers gebakken zalm of gerookte zalm ook lekker.

Die 120 gram pasta is voor ons voldoende. Neem gerust meer naar behoefte.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 494 kcal
Vetten 15.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.9 g
Koolhydraten 56.6 g
waarvan suikers 4.8 g
Vezels 6.1 g
Eiwitten 32.6 g
Zout 2.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
26 maart 2025 om 22:40
4
Dit recept afgelopen maandag gemaakt.
Om je vingers bij af te likken😋.
Ik heb alleen 400 gr spinazie gebruikt.
Staat op mijn " vast en zeker nog een keer maken" lijstje 😊
27 maart 2025 om 07:06
Hoi Monica, fijn dat het gesmaakt heeft, dankjewel voor je reactie en het aantal sterren.
Groetjes Lidy .