Spaghetti met spinazie, zalm en boursin

(Nog geen beoordelingen)

Dit eenvoudige en snel te maken gerecht is heel smaakvol. Binnen 25 minuten staat het op tafel. Ideaal na een lange werkdag, of als je eens geen zin hebt om lang achter het fornuis te staan en toch een smakelijke en gezonde maaltijd op tafel wil toveren.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan of wok
  • Pannetje
  • Pan voor de eitjes

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan, voeg een ruime hand spinazie toe en laat deze slinken. Werk op deze manier alle spinazie op.
  2. Stap 2 Kook ondertussen de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in water met 1 maggiblokje gaar en giet af.
  3. Stap 3 Roer de boursin tot een lekkere saus door de spinazie en breng op smaak met gemalen peper. Verwarm de warm gerookte zalm in een apart pannetje en pluk in vlokjes uit elkaar (Kies je voor gerookte zalm voeg deze dan in snippers toe. Kies je voor verse zalm bak deze dan in boter nét gaar).
  4. Stap 4 Verdeel de spaghetti (liefst in voorverwarmde kommen of op voorverwarmde borden). Verdeel er de spinazie over met de vlokjes zalm naar keuze en garneer met plakjes ei.

Tip

Kies de zalm die jezelf het lekkerste vindt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 652 keer bekeken
  • 6 keer bewaard
  • 31 mei 2024

Tip

Kies de zalm die jezelf het lekkerste vindt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 624 kcal
Vetten 30.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.2 g
Koolhydraten 54.5 g
waarvan suikers 2.6 g
Vezels 6.4 g
Eiwitten 36.3 g
Zout 5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
1 juni 2024 om 07:36
En toen lagen de hard gekookte eieren helaas nog vergeten op het aanrecht :)