Ei-soep met oesterzwammen en lente-uitjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze ei-soep bestaat uit een bouillon met reepjes gebakken oesterzwammen, lente-uitjes en vlokjes losgeklopt ei. De soep is gegarneerd met veel gehakte peterselie.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan
  • Zeef

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de bouillon.
    1. bouillon 750 ml
  2. Stap 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes oesterzwammen lichtbruin. Bak de ringetjes lente-uitjes kort mee. Doe de oesterzwammen en de lente-uitjes in de warme bouillon.
    1. zonnebloemolie 1 el
    2. oesterzwammen 150 g
    3. bosui 6 st
  3. Stap 3 Breng de soep aan de kook. Laat het losgeklopte ei door een zeef langzaam in de hete soep stollen. Klop steeds goed door.
    1. ei 1 st
  4. Stap 4 Maak de soep op smaak met sojasaus, sherry en eventueel peper en zout. Garneer de soep met de gehakte peterselie. Eet smakelijk.
    1. sojasaus 2 el
    2. droge sherry 1 el
    3. peper
    4. zout
    5. peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van lente-uitjes is prei ook lekker in de soep.

In plaats van oesterzwammen kun je natuurlijk ook (kastanje)champignons gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 143 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 17 maart 2025

Tip

In plaats van lente-uitjes is prei ook lekker in de soep.

In plaats van oesterzwammen kun je natuurlijk ook (kastanje)champignons gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 72 kcal
Vetten 1.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.4 g
Koolhydraten 6.8 g
waarvan suikers 2.2 g
Vezels 1.5 g
Eiwitten 7.6 g
Zout 2.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account