Linguine aglio e olio met lekker veel groenten

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Lekker en gezond gaan prima samen bij deze pasta, die ook nog eens weinig calorieën bevat als je geen kaas erbij raspt. Bij ons een favoriet onder de pasta gerechten!

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Laat de tomaatjes heel en zet ze 15 minuten met een beetje olie in de oven op 130 graden, laat ze niet té zacht worden. Kook water in een ruime pan en kook de pasta volgens de aanwijzingen al dente. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de Spaanse peper. Snijd in kleine ringetjes. Snijd de olijven door half of laat ze heel. Snijd de courgette in kwart blokjes.
    1. kerstomaat 10 st
    2. olijfolie
    3. linguine 200 g
    4. knoflook 5 teentjes
    5. rode chilipeper 1 st
    6. zwarte olijven 10 st
    7. courgette 0,33 st
  2. Stap 2 Verhit de olijfolie (ruime hoeveelheid!) in een ruime hapjes pan. Voeg de knoflook en Spaanse peper samen met de kipblokjes toe. Bak een paar minuten op middelhoog vuur. Moet niet bruin worden! Voeg het ½ bouillonblokje, de courgette, peulen, tomaatjes en olijven toe. Roer even door en voeg dan een klein kopje water toe. Zet laag en laat ca. 10 minuten staan.
    1. olijfolie
    2. kipfilet 150 g
    3. groentebouillonblokje 0,5 st
    4. peultjes
    5. knoflook 5 teentjes
    6. rode chilipeper 1 st
    7. kerstomaat 10 st
    8. zwarte olijven 10 st
    9. water
    10. courgette 0,33 st
  3. Stap 3 Giet ondertussen de pasta af en laat uitlekken. Doe de fijn gesneden peterselie en wat vers gemalen peper bij het groentemengsel. Roer goed om en laat nog 2 minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg de pasta toe en roer goed door; laat nog een paar minuten lekker de smaken intrekken.
    1. krulpeterselie
    2. peper
  4. Stap 4 Verdeel de rucola over de borden en verdeel hier de pasta over. Serveer eventueel met Parmezaanse kaas, ik laat ‘m zelf meestal weg.
    1. rucola 30 g
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook heel lekker om hier eens wat pittige garnaaltjes aan toe te voegen (bij de meeste supermarkten als tapasbakjes te koop). Dit doe je dan op het laatst, gelijk met de peterselie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 227 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 12 maart 2025

Tip

Ook heel lekker om hier eens wat pittige garnaaltjes aan toe te voegen (bij de meeste supermarkten als tapasbakjes te koop). Dit doe je dan op het laatst, gelijk met de peterselie.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 539 kcal
Vetten 6.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.4 g
Koolhydraten 86.3 g
waarvan suikers 7.8 g
Vezels 5.8 g
Eiwitten 32.7 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account