Mexicaanse malse kippendijen met verse groente en kruiden uit de slowcooker

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Alle ingrediënten behalve de kidneybonen in de binnenpan en 20 minuten voor het einde van de kooktijd bonen toevoegen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    4 uur
  • Totaal
    4 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Mes
  • Snijplank

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles gesneden klaar.
  2. Stap 2 Doe alle ingrediënten behalve de kidneybonen in de binnenpot van de slowcooker.
    1. kipdijfilet 300 g
    2. knoflook 1 teen
    3. paprika 1 st
    4. gele paprika 1 st
    5. water 50 ml
    6. kippenbouillonblokje minder zout 0,33 st
    7. kerstomaat 1 blik
    8. rode chilipeper 1 st
    9. paprikapoeder gerookt 1 tl
    10. gemalen koriander 1 tl
    11. gemalen komijn 1 tl
    12. ui 1 st
  3. Stap 3 Roer goed door zodat alle ingrediënten zich kunnen mengen.
  4. Stap 4 Stel de slowcooker in voor 4 uur op high.
  5. Stap 5 Voeg 20 minuten voor het einde van de kooktijd de kidneybonen toe en proef even. Voeg zo nodig peper uit de molen en eventueel zout toe.
    1. kidneybonen uit blik 1 blikje
    2. peper
    3. zout
  6. Stap 6 Serveer in voorverwarmde kommen en garneer met peterselie of koriander. Lekker met een klodder demi crème fraîche.
    1. peterselie
    2. crème fraîche
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De kerstomaatjes van Mutti zijn wat duurder, maar wel heel erg lekker.

Er was nogal veel vocht , dit heb ik door een zeef laten lopen en opgevangen voor een eenvoudig soepje.

* Aangezien ik nog in de experimenteer fase zit vermoed ik, dat de 50 ml bouillon achterwege kan blijven en het stukje bouillonblokje droog en verkruimeld aan de pot kan toevoegen. De tomaatjes "zwemmen" al in het vocht. Het overtollige vocht bewaard voor een eenvoudig soepje.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 180 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 9 maart 2025

Tip

De kerstomaatjes van Mutti zijn wat duurder, maar wel heel erg lekker.

Er was nogal veel vocht , dit heb ik door een zeef laten lopen en opgevangen voor een eenvoudig soepje.

* Aangezien ik nog in de experimenteer fase zit vermoed ik, dat de 50 ml bouillon achterwege kan blijven en het stukje bouillonblokje droog en verkruimeld aan de pot kan toevoegen. De tomaatjes "zwemmen" al in het vocht. Het overtollige vocht bewaard voor een eenvoudig soepje.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 350 kcal
Vetten 15.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 4 g
Koolhydraten 30.9 g
waarvan suikers 11.3 g
Vezels 7.6 g
Eiwitten 21.5 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account