Filetto di maiale: Italiaanse varkenshaas in een romige cognacsaus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De varkenshaas is kort gebakken en wordt samen met stukjes paprika en champignons in een romige cognacsaus opgediend. Een oorspronkelijk recept van een Italiaanse kok waaraan ik het één en ander - naar eigen smaak - veranderd heb.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Hapjespan of grote koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Haal de stukken varkenshaas door de gekruide bloem.
    1. varkenshaas 600 g
    2. bloem 2 el
    3. gemalen witte peper
    4. zout
  2. Stap 2 Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan en bak de varkenshaas - in gedeelten - rondom snel bruin. De varkenshaas moet nog rosé blijven. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
    1. olijfolie 4 el
  3. Stap 3 Bak in het overgebleven vet de champignons lichtbruin. Voeg de sjalotsnippers en de paprika eraan toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de oregano en de tomatenpuree eraan toe en bak ook deze een paar minuten mee.
    1. champignons 200 g
    2. sjalot 1 st
    3. rode puntpaprika 2 st
    4. gedroogde oregano 1 el
    5. tomatenpuree 2 el
  4. Stap 4 Blus het geheel af met de cognac. Voeg de slagroom eraan toe en laat alles inkoken tot een mooie gebonden saus ontstaat.
    1. cognac 50 ml
    2. slagroom 200 ml
  5. Stap 5 Maak de saus op smaak met paprikapoeder, tabasco en sojasaus.
    1. paprikapoeder 0,5 el
    2. tabasco
    3. sojasaus 2 el
  6. Stap 6 Meng het vlees door de saus. Laat alles goed warm worden, Dien de varkenshaas op met wat gehakte peterselie.
    1. peterselie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Lekker met rijst, risotto, pasta of aardappelpuree en een lekkere salade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 117 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 25 februari 2025

Tip

Lekker met rijst, risotto, pasta of aardappelpuree en een lekkere salade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 309 kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.8 g
Koolhydraten 12.4 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 2.7 g
Eiwitten 35.2 g
Zout 1.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account