De varkenshaas is kort gebakken en wordt samen met stukjes paprika en champignons in een romige cognacsaus opgediend. Een oorspronkelijk recept van een Italiaanse kok waaraan ik het één en ander - naar eigen smaak - veranderd heb.
Lekker met rijst, risotto, pasta of aardappelpuree en een lekkere salade.
Lekker met rijst, risotto, pasta of aardappelpuree en een lekkere salade.
Dit gerecht scoort redelijk dankzij het gebruik van varkenshaas, een magere vleessoort, en een degelijke portie groenten zoals paprika en champignons. Echter, de toevoeging van een aanzienlijke hoeveelheid slagroom of kookroom maakt de saus erg rijk aan verzadigd vet en calorieën. Ook de sojasaus draagt bij aan een relatief hoog zoutgehalte. Om het gerecht gezonder te maken, zou je kunnen kiezen voor een light kookroom of de hoeveelheid room verminderen en aanvullen met bouillon.
Energie | 309 kcal |
---|---|
Vetten | 10 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.8 g |
Koolhydraten | 12.4 g |
waarvan suikers | 5 g |
Vezels | 2.7 g |
Eiwitten | 35.2 g |
Zout | 1.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept