Gebakken Boerenkoolchips

(Nog geen beoordelingen)

Deze knapperige in de oven gebakken boerenkoolchips zijn een fantastische zelfgemaakte snack. Het is lastig om er af te blijven, net als bij ongezonde chips. Dit recept is leuke en gezonde toevoeging voor feestjes.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min
Gebakken Boerenkoolchips
Boerenkool werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gepromoot als superfood vanwege de hoge voedingswaarde en de eenvoudige teelt.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten.
  2. Stap 2 Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Stap 3 Verwijder met een mes of keukenschaar voorzichtig de boerenkoolbladeren van de dikke stelen en scheur ze in hapklare stukken.
  4. Stap 4 Was en droog de boerenkool grondig. Bij voorkeur met een slacentrifuge.
  5. Stap 5 Druppel olijfolie over de boerenkoolbladeren en hussel om alles goed te mengen. Spreid ze gelijkmatig uit op de bakplaat zonder dat ze elkaar overlappen en bestrooi ze met zout.
  6. Stap 6 Bak tot de randen beginnen te bruinen maar niet verbrand zijn, ongeveer 20 tot 30 minuten.
  7. Stap 7 Eet smakelijk!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 121 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 18 januari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 58 kcal
Vetten 3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 8 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 2 g
Eiwitten 3 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account