Spitskool is bij ons een geliefde groente. Je kunt er zoveel mee doen. Deze roergebakken spitskool heb ik gemaakt met gebakken champignons en prei. Lekker vegetarisch bijgerecht bij bijvoorbeeld aardappelpuree, rijst of pasta.
Ook lekker met shiitake, kastanjechampignons of oesterzwammen.
Doe er eens spekreepjes door.
Ook lekker met shiitake, kastanjechampignons of oesterzwammen.
Doe er eens spekreepjes door.
Dit gerecht is een fantastische bron van groenten, met spitskool, prei en champignons als hoofdingrediënten. Hierdoor is het rijk aan vezels, vitamines en mineralen. De korte bereidingstijd in de wok zorgt er bovendien voor dat veel van deze voedingsstoffen behouden blijven. Het enige grote minpunt is het hoge zoutgehalte, veroorzaakt door zowel het bouillonblokje als de sojasaus. Door te kiezen voor zoutarme varianten of deze smaakmakers te vervangen door extra kruiden, zou het recept een stuk gezonder zijn.
Energie | 72 kcal |
---|---|
Vetten | 1.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.2 g |
Koolhydraten | 13.1 g |
waarvan suikers | 2.6 g |
Vezels | 4.4 g |
Eiwitten | 4.4 g |
Zout | 2.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept