Zwiebelrostbraten

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Zwiebelrostbraten of "entrecotes met uiensaus" leerden we kennen op wintersportvakantie in Oostenrijk. Het zijn oorspronkelijk dunne lapjes rundvlees met gebakken uien, beetje gebonden. Ik heb wat dikkere entrecotes gebruikt en de uiensaus met wat rode wijn verrijkt.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Bord of schaal voor de gebakken entrecotes
  • Alufolie

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een grote koekenpan.
    1. zonnebloemolie 2 el
  2. Stap 2 Bak hierin de entrecotes aan beide zijden snel bruin (liefst in gedeelten). Kruid de entrecotes met vers gemalen zwarte peper en zeezout. Haal de entrecotes uit de pan en zet ze apart afgedekt met bijvoorbeeld aluminiumfolie.
    1. entrecote 4 st
    2. peper
    3. zeezout
  3. Stap 3 Voeg de roomboter bij het overgebleven vet. Bak hierin de uien lekker bruin. Regelmatig omscheppen. Kruid de uien met wat peper en zout.
    1. ongezouten roomboter 1 el
    2. ui 4 st
    3. peper
    4. zeezout
  4. Stap 4 Strooi de bloem over de gebakken uien. Meng alles goed door elkaar. Blus af met de rode wijn en het vocht dat uit de afgedekte entrecotes is gekomen. De uiensaus moet nu precies goed zijn (niet te dik en niet te dun).
    1. bloem 1 el
    2. rode wijn 50 ml
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De entrecotes moeten nog rosé zijn van binnen. De precieze baktijd is moeilijk aan te geven. Ligt aan de dikte van de entrecotes.

Liever geen alcohol? Blus dan af met wat runderbouillon of runderfond.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
430 recepten
  • Donateur
  • 1098 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 17 februari 2025

Tip

De entrecotes moeten nog rosé zijn van binnen. De precieze baktijd is moeilijk aan te geven. Ligt aan de dikte van de entrecotes.

Liever geen alcohol? Blus dan af met wat runderbouillon of runderfond.

Voedingswaarden

Per portie
4 / 10
Hartig, maar vetrijk

Dit gerecht scoort relatief laag vanwege de grote hoeveelheid rood vlees en verzadigd vet uit de entrecotes en de roomboter. Hoewel het vlees belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten en ijzer levert, is de maaltijd niet in balans. De enige groente is ui, wat vrij beperkt is voor een volwaardige hoofdmaaltijd. Om dit gerecht gezonder te maken, zou men een kleinere portie vlees kunnen nemen en dit aanvullen met een ruime portie groenten of een grote salade. In zijn huidige vorm is het een zware, vet- en calorierijke maaltijd.

Energie 397 kcal
Vetten 26.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.9 g
Koolhydraten 12.5 g
waarvan suikers 4.3 g
Vezels 1.7 g
Eiwitten 24.7 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account