Zwiebelrostbraten of "entrecotes met uiensaus" leerden we kennen op wintersportvakantie in Oostenrijk. Het zijn oorspronkelijk dunne lapjes rundvlees met gebakken uien, beetje gebonden. Ik heb wat dikkere entrecotes gebruikt en de uiensaus met wat rode wijn verrijkt.
De entrecotes moeten nog rosé zijn van binnen. De precieze baktijd is moeilijk aan te geven. Ligt aan de dikte van de entrecotes.
Liever geen alcohol? Blus dan af met wat runderbouillon of runderfond.
De entrecotes moeten nog rosé zijn van binnen. De precieze baktijd is moeilijk aan te geven. Ligt aan de dikte van de entrecotes.
Liever geen alcohol? Blus dan af met wat runderbouillon of runderfond.
Dit gerecht scoort relatief laag vanwege de grote hoeveelheid rood vlees en verzadigd vet uit de entrecotes en de roomboter. Hoewel het vlees belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten en ijzer levert, is de maaltijd niet in balans. De enige groente is ui, wat vrij beperkt is voor een volwaardige hoofdmaaltijd. Om dit gerecht gezonder te maken, zou men een kleinere portie vlees kunnen nemen en dit aanvullen met een ruime portie groenten of een grote salade. In zijn huidige vorm is het een zware, vet- en calorierijke maaltijd.
Energie | 397 kcal |
---|---|
Vetten | 26.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 11.9 g |
Koolhydraten | 12.5 g |
waarvan suikers | 4.3 g |
Vezels | 1.7 g |
Eiwitten | 24.7 g |
Zout | 0.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept