Varkenshaas in champignon roomsaus met een vleugje sherry

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een gemakkelijk en zondags maaltje met een gemengde salade en röstirondjes.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Bestrooi de stukken varkenshaas met peper uit de molen en een snufje zout.
    1. varkenshaas 250 g
    2. peper
    3. zout
  2. Stap 2 Verhit de boter of het bakproduct en bak de haas op hoog vuur om en om bruin. Temper de warmtebron en bak de haas zachtjes in circa 8 minuten rosé. Dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
    1. ongezouten roomboter 15 g
  3. Stap 3 Bak de plakjes champignons enkele minuten in het overgebleven vet .
    1. kastanjechampignons 250 g
  4. Stap 4 Blus met de sherry.
    1. sherry medium 25 ml
  5. Stap 5 Voeg de paddenstoelenbouillon toe en laat op hoog vuur circa 5 minuten koken.
    1. water 125 ml
    2. paddenstoelenbouillonblokje 0,5 st
  6. Stap 6 Voeg dan de room toe. Laat het geheel circa 4 minuten tot sausdikte inkoken.
    1. kookroom 75 ml
  7. Stap 7 Proef en voeg zo nodig meer peper en eventueel een snufje zout toe.
    1. peper
    2. zout
  8. Stap 8 Leg de haas even in de saus om goed te verwarmen.
  9. Stap 9 Serveer met groente en een aardappelvorm naar keuze. Liefst op voorverwarmde borden.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Een beetje rosé zijn van binnen, lekker mals.

Serveer met groente en een vorm van aardappelen naar keuze.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 166 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 16 februari 2025

Tip

Een beetje rosé zijn van binnen, lekker mals.

Serveer met groente en een vorm van aardappelen naar keuze.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 316 kcal
Vetten 18.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.2 g
Koolhydraten 5.1 g
waarvan suikers 3.9 g
Vezels 1.1 g
Eiwitten 28.9 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account