Deze winterse groentesoep is een gezonde keuze die perfect is voor de koude dagen. Met eenvoudige ingrediënten, zoals water en seizoensgroenten, ontstaat een verrassend smaakvolle soep die zowel vegetarisch als veganistisch is.
Je kunt de soep een dag van tevoren maken; de smaken worden nog beter naarmate de soep langer staat. Bewaar maximaal 4 dagen in de koelkast of vries in.
Je kunt de soep een dag van tevoren maken; de smaken worden nog beter naarmate de soep langer staat. Bewaar maximaal 4 dagen in de koelkast of vries in.
Deze winterse groentesoep scoort hoog op de gezondheidsschaal dankzij de grote variëteit en hoeveelheid aan groenten zoals pompoen, wortel, kool en champignons. Dit levert een flinke portie vezels, vitaminen en mineralen. De toevoeging van gele spliterwten zorgt voor plantaardige eiwitten en extra verzadiging. Er wordt gebruikgemaakt van gezonde vetten uit olijfolie en de basis van water in plaats van bouillonblokjes houdt het zoutgehalte relatief laag. Kortom, een zeer voedzame en pure maaltijd die perfect past in een gezond voedingspatroon.
Energie | 123 kcal |
---|---|
Vetten | 5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 18 g |
waarvan suikers | 5 g |
Vezels | 5 g |
Eiwitten | 4 g |
Zout | 1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept