Heerlijke winterse groentesoep

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze winterse groentesoep is een gezonde keuze die perfect is voor de koude dagen. Met eenvoudige ingrediënten, zoals water en seizoensgroenten, ontstaat een verrassend smaakvolle soep die zowel vegetarisch als veganistisch is.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    1 uur 15 min
  • Totaal
    1 uur 45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12
  1. Pompoen
  2. Rest van de soep

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Soeppan

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Spreid de pompoenblokjes uit op een met bakpapier beklede bakplaat en meng ze met olijfolie, peper en zout. Rooster gedurende 30 minuten.
    1. flespompoen 700 g
    2. olijfolie 2 el
    3. peper
    4. zout 1 tl
  2. Stap 2 Verhit in een grote soeppan de olijfolie, voeg de tomatenpuree en ui toe. Bak een paar minuten tot de ui glazig is. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
    1. olijfolie 2 el
    2. tomatenpuree 5 el
    3. ui 1 st
  3. Stap 3 Voeg het water, gele spliterwten, wortels, champignons, kool, oregano, tijm, laurierblaadjes, peper en zout toe. Voeg de geroosterde pompoen toe.
    1. water 2.350 ml
    2. gele spliterwten 125 g
    3. wortel 2 st
    4. champignons 250 g
    5. witte kool 450 g
    6. gedroogde oregano 0,5 tl
    7. gedroogde tijm 1 tl
    8. laurierblad 6 st
    9. zout 1 tl
    10. peper 0,5 tl
  4. Stap 4 Breng het geheel aan de kook op hoog vuur. Verlaag vervolgens het vuur en dek de pan af.
  5. Stap 5 Kook 30 minuten tot een uur, afhankelijk van hoe zacht je de groenten wilt hebben. Serveer de soep warm.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de soep een dag van tevoren maken; de smaken worden nog beter naarmate de soep langer staat. Bewaar maximaal 4 dagen in de koelkast of vries in.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 155 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 15 februari 2025

Tip

Je kunt de soep een dag van tevoren maken; de smaken worden nog beter naarmate de soep langer staat. Bewaar maximaal 4 dagen in de koelkast of vries in.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 123 kcal
Vetten 5 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 18 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 5 g
Eiwitten 4 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account