Turkse Pizza (lahmacun)

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Voor deze Turkse pizza maak je een grove tapenade van paprika, knoflook, rode ui, peterselie en tomaat. Deze tapenade wordt met kruiden op smaak gemaakt en door gehakt gekneed. Wraps worden ermee belegd en verdwijnen 10-15 minuten in de oven. Vervolgens belegd met rauwkost naar smaak en met knoflooksaus gegarneerd.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE GARNERING

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Vergiet of zeef
  • Mes
  • Bakplaat en bakpapier.

Bereiding

  1. Stap 1 Maal van de tomaat, rode ui, paprika en peterselie in de keukenmachine of met de staafmixer een grove tapenade.
    1. tomaat 1 st
    2. rode ui 1 st
    3. paprika 1 st
    4. peterselie 10 g
  2. Stap 2 Stort deze in een zeef en druk met de achterkant van een lepel er zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Stap 3 Voeg de kruiden en het gehakt toe en kneed alles goed door elkaar.
    1. rundergehakt 100 g
    2. half-om-half gehakt 100 g
    3. gemalen koriander 1 tl
    4. paprikapoeder 1 tl
    5. knoflook 1 teentje
    6. peper 1 tl
    7. gedroogde tijm 1 tl
    8. gemalen komijn 0,5 tl
    9. zout
  4. Stap 4 Leg 4 tortillawraps op een bakplaat met bakpapier. Weeg het mengsel af en verdeel in vieren.
    1. tortilla wrap volkoren 4 st
  5. Stap 5 Beleg de vier wraps met het gehakt tapenade mengsel. Dit gaat het beste met schone handen.
  6. Stap 6 Zet de bakplaat voor 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  7. Stap 7 Bestrooi elke Turkse Pizza in het midden met tomaat, ijsbergsla en komkommer. Garneer met knoflooksaus en eventueel een streep sriracha en serveer.
    1. tomaat 1 st
    2. ijsbergsla 50 g
    3. komkommer 100 g
    4. knoflooksaus
    5. sriracha saus
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Extra lekker met een pittige streep sriracha en de slanke knoflooksaus.

Gemakkelijk op voorhand te maken. Tien tot 15 minuten in de oven, even afwerken en smullen maar.

Eet 'm zo of rol 'm op.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
350 recepten
  • Donateur
  • 384 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 3 februari 2025

Tip

Extra lekker met een pittige streep sriracha en de slanke knoflooksaus.

Gemakkelijk op voorhand te maken. Tien tot 15 minuten in de oven, even afwerken en smullen maar.

Eet 'm zo of rol 'm op.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Verrassend gezond

Dit recept voor Turkse pizza is een verrassend gezonde variant op het bekende fastfoodgerecht. Door het gebruik van volkoren wraps krijg je meer vezels binnen, wat bijdraagt aan een verzadigd gevoel. De ruime hoeveelheid groenten zoals paprika, tomaat, ui en komkommer levert belangrijke vitamines en mineralen. Het bakken in de oven is een magere bereidingswijze. Een aandachtspunt is het half-om-half gehakt, dat relatief veel verzadigd vet bevat; mager rundergehakt zou een slankere keuze zijn. De uiteindelijke gezondheidswaarde hangt ook sterk af van de gekozen knoflooksaus. Met de aanbevolen slanke variant maak je de meest bewuste keuze voor een voedzame maaltijd.

Energie 309 kcal
Vetten 16.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.1 g
Koolhydraten 27.3 g
waarvan suikers 5.9 g
Vezels 6.4 g
Eiwitten 14.3 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account