Voor deze Turkse pizza maak je een grove tapenade van paprika, knoflook, rode ui, peterselie en tomaat. Deze tapenade wordt met kruiden op smaak gemaakt en door gehakt gekneed. Wraps worden ermee belegd en verdwijnen 10-15 minuten in de oven. Vervolgens belegd met rauwkost naar smaak en met knoflooksaus gegarneerd.
Extra lekker met een pittige streep sriracha en de slanke knoflooksaus.
Gemakkelijk op voorhand te maken. Tien tot 15 minuten in de oven, even afwerken en smullen maar.
Eet 'm zo of rol 'm op.
Extra lekker met een pittige streep sriracha en de slanke knoflooksaus.
Gemakkelijk op voorhand te maken. Tien tot 15 minuten in de oven, even afwerken en smullen maar.
Eet 'm zo of rol 'm op.
Dit recept voor Turkse pizza is een verrassend gezonde variant op het bekende fastfoodgerecht. Door het gebruik van volkoren wraps krijg je meer vezels binnen, wat bijdraagt aan een verzadigd gevoel. De ruime hoeveelheid groenten zoals paprika, tomaat, ui en komkommer levert belangrijke vitamines en mineralen. Het bakken in de oven is een magere bereidingswijze. Een aandachtspunt is het half-om-half gehakt, dat relatief veel verzadigd vet bevat; mager rundergehakt zou een slankere keuze zijn. De uiteindelijke gezondheidswaarde hangt ook sterk af van de gekozen knoflooksaus. Met de aanbevolen slanke variant maak je de meest bewuste keuze voor een voedzame maaltijd.
Energie | 309 kcal |
---|---|
Vetten | 16.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.1 g |
Koolhydraten | 27.3 g |
waarvan suikers | 5.9 g |
Vezels | 6.4 g |
Eiwitten | 14.3 g |
Zout | 1.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept