Menig Limburgs gezin heeft zo zijn eigen receptuur met het maken van zuurvlees. Rundvlees staat minimaal 24 uur in een marinade van azijn, water, wijn, laurier, kruidnagelen en ui. Om de juiste zoet - zuur balans te krijgen gaat er ontbijtkoek en basterdsuiker in. Dit vlees in een dikke zoetzure saus is heerlijk in combinatie met friet en rode kool.
* Prik de kruidnagels in een halve gepelde ui. Zo zijn ze gemakkelijk te verwijderen.
**Als je een keukenmachine hebt kun je de ontbijtkoek heel gemakkelijk malen.
Je kun ook zonder wijn heerlijk zuurvlees maken. Enkel azijn en water in een dusdanige verhouding, die je zelf lekker vindt. Veel proeven is essentieel.
*** Hardgeworden basterdsuiker?
Leg de klont in een kom en hang er een natte, schone theedoek overheen, totdat de suiker weer zacht is.
De marinade tijd is niet meegerekend.
* Prik de kruidnagels in een halve gepelde ui. Zo zijn ze gemakkelijk te verwijderen.
**Als je een keukenmachine hebt kun je de ontbijtkoek heel gemakkelijk malen.
Je kun ook zonder wijn heerlijk zuurvlees maken. Enkel azijn en water in een dusdanige verhouding, die je zelf lekker vindt. Veel proeven is essentieel.
*** Hardgeworden basterdsuiker?
Leg de klont in een kom en hang er een natte, schone theedoek overheen, totdat de suiker weer zacht is.
De marinade tijd is niet meegerekend.
Energie | 552 kcal |
---|---|
Vetten | 19.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 10.6 g |
Koolhydraten | 36.6 g |
waarvan suikers | 7.5 g |
Vezels | 3.9 g |
Eiwitten | 45.4 g |
Zout | 2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept